Ένας χρόνος ανατροπών και δημιουργίας

 Οι πολίτες επενδύουν, με όσες δυνάμεις έχουν, στην πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ

Του Στέλιου Κανέλλου*

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλογή που είχε χαρακτηριστικά ανατροπής, βαθύτατη πολιτική σημειολογία και που οδήγησε στην ανασύνταξη της παράταξης με αίσθημα ενότητας και στρατηγική εθνικής προσφοράς. Με μόνο αντίπαλο το λαϊκισμό και την παραλυτική στασιμότητα. Με ισχυρή εντολή ανανέωσης, λειτουργικής και οικονομικής εξυγίανσης, με αναφορές σε όλους τους Έλληνες, χωρίς εμπάθεια και διαχωρισμούς.

Με καθημερινή δράση ανά την επικράτεια, με παρουσία και περιεχόμενο, με σαφή και σύγχρονο πολιτικό λόγο. Σε αυτόν τον χρόνο η αξιοπιστία και η συλλογικότητα εμπεδώθηκαν περαιτέρω. Το επίπεδο της πολιτικής δράσης κινήθηκε σε θεσμικό και σύμφυτο με τις αρχές της παράταξης και τους θεσμούς σημείο. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε απευθείας επαφή με στελέχη και πολίτες από την δοκιμαζόμενη κοινωνία. Από τους χώρους εργασίας και παραγωγής, από την πρωτεύουσα ως τον πιο απόμακρο οικισμό.

Βασισμένη στην δημιουργική δυναμική της βάσης, στον εμπλουτισμό του πολιτικού δυναμικού αδιαμεσολάβητα και με κριτική στάση, με διάλογο και ομάδες εργασίας του κυβερνητικού της προγράμματος. Κυρίως, με γνώμονα την χρησιμότητα και όχι το εφήμερο όφελος. Την αλήθεια, χωρίς την έγνοια του πολιτικού κόστους. Χωρίς φοβίες και ενοχικά σύνδρομα. Με αυτοκριτική και ριζικές πρωτοβουλίες, με σεβασμό στην ιστορία της και την ταυτότητά της, με ισχυρά ανακλαστικά και εμπειρία.

Αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί, πιο τολμηρά, πιο αποφασιστικά, με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις, με τομές και λύσεις. Χωρίς μεγαλοστομίες, με σιωπηρή δουλειά και επιμονή. Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και το σύνολο των στελεχών και πολιτών είναι η μεγαλύτερη εγγύηση σε αυτή την στόχευση.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να πετύχει την επιστροφή των πολιτών στην πολιτική και στην αληθινή ελπίδα. Είναι βαρύ το διακύβευμα, αφορά την ίδια την ανασύνταξη της χώρας, την ποιότητα της δημοκρατίας μας, την εθνική μας επιβίωση και αναγέννηση.

Για αυτό και θα σταματήσω την περιγραφή των προσδοκιών εδώ. Τα έργα ας αποτελέσουν τον τελικό και δίκαιο κριτή, μόνο αυτά, χωρίς άλλα λόγια. Οι πολίτες επενδύουν, με όσες δυνάμεις έχουν, στην πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Δίνουν μια ιστορική ευκαιρία. Αυστηρά και με αξιολόγηση σκληρή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλέον για την παράταξη και την χώρα. Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος. Και θα τον διαβούμε με όλο μας το είναι.

*Ο Στέλιος Κανέλλος είναι Δικηγόρος, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Φθιώτιδας