Ανοίγει ο Δομοκός – Με το χέρι το αλάτι στη Δυτική Φθιώτιδα

Κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή λόγω χιονιού και πάγου

Την άρση του απαγορευτικού για Δομοκό των βαρέων οχημάτων, έδωσε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης, η Τροχαία Λαμίας, ενώ για τα ΙΧ οι αλυσίδες δεν είναι απολύτως απαραίτητες.

Ο δρόμος έχει πλέον καθαρισθεί από την εντυπωσιακή χιονόπτωση που έφτασε κοντά το ένα μέτρο, με 60 πόντους μόνο μέσα στην πόλη του Δομοκού!

Αυτή την ώρα διανοίγονται οι κάθετοι δρόμοι προς το υπόλοιπο ορεινό δίκτυο και σύμφωνα με το Δήμαρχο, Δημήτρη Τζιαχρήστα, μέχρι το απόγευμα τα πράγματα θα έχουν εξομαλυνθεί σημαντικά. Σύμμαχος βέβαια και ο καιρός, καθώς μετά από μία σχεδόν εβδομάδα είδαν θερμοκρασία στο μηδέν και ήλιο! Θυμίζουμε ότι ο Δομοκός έκανε αρνητικό ρεκόρ θερμοκρασιών με την αισθητή να αγγίζει τους -20 (-13 πραγματική στην πόλη του Δομοκού, -15 στο «16»).

Συνέπεια των παραπάνω είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι μικροί μαθητές στις μετακινήσεις τους, αφού ειδικά τις πρωινές ώρες ο παγετός είναι ακόμη υπαρκτός.

Μεγάλα προβλήματα στη Μακρακώμη

Πολύ δύσκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα στο Δήμο Μακρακώμης. Αμέσως μετά το Δομοκό υποδέχθηκε το πιο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, αποδείχθηκε όμως ότι δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ποσότητες αλατιού, ενώ ακόμη περιμένει στη Βόρεια Ελλάδα το βαρύ μηχάνημα διάνοιξης των δρόμων.

Αυτή την ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν για την αποκλεισμένη Πάππα, αλλά και από την άλλη μεριά για Γαρδίκι, Κυριακοχώρι, Πουγκάκια, ενώ χθες και σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος, Πάνος Κοντογεώργος ανέλαβε την πρωτοβουλία με δικό του όχημα να φθάσει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ασθενών.

Οι φωτογραφίες (πάνω και κάτω) είναι από ρίψη αλατιού σήμερα το πρωί με το χέρι για απεγκλωβισμό ασθενούς στην Πτελέα.

Διαβάστε επίσης: ΕΜΥ: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας