Εικόνες νοσταλγίας μαζί & θέαμα σε Πεντέλη – Πάρνηθα

Παλαβίδης – Ιατρίδης νικητές στο Ράλλυ Regularity Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων

Το Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με το Ράλλυ Regularity Αναβάσεων, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Οι διαδρομές της Αττικής γέμισαν με όμορφα Ιστορικά αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί από το 1960 έως το 1990, καθώς 47 πληρώματα έλαβαν μέρος στο τελευταίο ραντεβού της φετινής χρονιάς.

Η ημέρα ξεκίνησε από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) όπου αρχικά πέρασαν από τη διαδικασία Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου, τα πληρώματα εκτός Αττικής που δεν είχαν βρεθεί χθες στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ «MyKTEO» στη Λεωφόρο Κηφισού, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για τα πληρώματα που προέρχονταν από την Αττική.

scrutineeringΜετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης, απαραίτητης διαδικασίας, το Ράλλυ Regularity Αναβάσεων εκκίνησε από το Ολυμπιακό Στάδιο, με τα πληρώματα να τερματίζουν την προσπάθειά τους λίγες ώρες αργότερα στην Πάρνηθα και πιο συγκεκριμένα στο Καζίνο.

Ενδιάμεσα, οι συμμετέχοντες έδωσαν τη μάχη ακριβείας απέναντι σε χρονόμετρα και αντιπάλους, σε 5 Regularity Ειδικές Διαδρομές που περιλάμβαναν 11 μετρήσεις Ακριβείας στην Πεντέλη και την Πάρνηθα, οι οποίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, διαδρομές Ανάβασης που έχουν γράψει ιστορία στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, όπως η Ανάβαση Πάρνηθας και η Ανάβαση Διονύσου, που μάλιστα αναβίωσε το 2016.

Το Ράλλυ Regularity Αναβάσεων χαρακτηρίστηκε από δύσκολες διαδρομές, που χρειάζονταν μεγάλη προσοχή και πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των μελών του πληρώματος. Όσον αφορά στα τελικά αποτελέσματα, η μάχη για τη νίκη στον απαιτητικό αγώνα που είχε μήκος 120 χιλιομέτρων ήταν αμφίρροπη και κρίθηκε μόλις στην τελευταία χρονομέτρηση.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Μάνος Παλαβίδης-Ιούλιος Ιατρίδης (Renault 5 GT Turbo, 1985) οι οποίοι τέθηκαν εξαρχής επικεφαλής, όμως απειλήθηκαν από τους Γιώργο Γεωργακόπουλο-Κωνσταντίνο Τσιτσιλώνη (Morris Mini, 1967) οι οποίοι μάλιστα προηγήθηκαν στην προτελευταία χρονομέτρηση, προτού υποχωρήσουν στο τέλος για μόλις 1,1 δευτερόλεπτα.

palavidis-iatridisgeorgakopoulos-tsitsilonisΣτο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Πέτρος Βασιλόπουλος-Βασίλης Βασιλόπουλος (Ford Capri GT, 1973), καθώς τερμάτισαν στην 3η θέση της Γενικής Κατάταξης.

vasilopoulos-vasilopoulosΜια θέση πιο πίσω, βρέθηκαν οι Σπύρος Μουστάκας-Νικόλας Μουστάκας (Renault 5 Alpine, 1984) που με αυτό το αποτέλεσμα, κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Regularity για το 2016, επίτευγμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως ο συνοδηγός Νικόλας Μουστάκας, είναι μόλις 10 ετών!

moustakas-moustakasΤην πρώτη εξάδα του αγώνα διαμόρφωσαν οι Νίκος Φράγκος-Κωστής Γιαννόπουλος (Alfa Romeo GT Junior, 1973) και Δημήτρης Χανιώτης-Τάσος Αρωνίτης (Porsche 911T, 1970).

fragkos-giannopouloschaniotis-aronitisΝα σημειωθεί, πως στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν ειδικά κύπελλα στο μικρότερο και στο παλαιότερο αυτοκίνητο του αγώνα, τα οποία κέρδισαν οι Γιώργος Γεωργακόπουλος-Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης για το Morris Mini των 998 κ.εκ. και οι Ανδρέας Πανούσης-Valentina Myrosnychenko για τη Mercedes Benz 190 SL, με έτος παραγωγής το 1960!

Ο επίλογος γράφτηκε σε όμορφο κλίμα στο ξενοδοχείο «Parnis Palace» στις Αχαρνές, όπου πέραν της Απονομής των Επάθλων στους νικητές, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα στα πληρώματα. Άπαντες αποχώρησαν ευχαριστημένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους αγώνες της Κατηγορίας Regularity, για το 2017.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Κατηγορία Ε: Θεοφάνης Μήλας – Ελένη Μήλα (Morris Sedan, 1961)

Κατηγορία G: Γιώργος Γεωργακόπουλος-Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης (Morris Mini, 1967)

Κατηγορία H: Πέτρος Βασιλόπουλος-Βασίλης Βασιλόπουλος (Ford Capri GT, 1973)

Κατηγορία Ι: Θεμιστοκλής Κονταράτος-Μαθιός Μανσόλας (Porsche 911 SC, 1980)

Κατηγορία J1/J2: Μάνος Παλαβίδης-Ιούλιος Ιατρίδης (Renault 5 GT Turbo, 1985)