ΕΜΥ: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Προσοχή στον πρωινό παγετό με αυτοκίνητο ή χωρίς

Σε λευκό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, επιτέλους όμως από σήμερα, εκτός από τον περιορισμό των φαινομένων μόνο στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, θα υπάρξει και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.

Το πρωί ξεκίνησε βέβαια με πάγο και για αυτό οι μετακινήσεις σας θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Κι αν τα μικροτρακαρίσματα δεν αποτελούν είδηση, οι πτώσεις είναι δυστυχώς το νούμερο ένα των περιστατικών που γέμισαν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ανάμεσά τους κι αυτό της Λαμίας.

Πέρα από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια είναι γυαλί και οι οδηγίες λένε να προσπαθείτα να πατάτε όπου υπάρχει χιόνι και όχι σε μέρος που φαίνεται βρεγμένο.

Για τη Φθιώτιδα η ΕΜΥ σήμερα δίνει θερμοκρασίες ακόμη και 13 βαθμούς, ενώ η ηλιοφάνεια θα επιτρέψει σήμερα να δούμε – όσοι ξενύχτησαν το είδαν και χθες – το φεγγάρι σε πανσέληνο.

Από -7 μέχρι 6ο η θερμοκρασία για τη Λαμία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη για το Δομοκό (όπου παραμένει το απαγορευτικό για τα φορτηγά) και τη δυτική Φθιώτιδα, όπου ο παγετός θα επιμείνει μέχρι το μεσημέρι, σαφώς πολύ καλύτερα τα πράγματα για την Λοκρίδα, εκτός της δυτικής όπου εκεί θα σημειωθούν και πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Το τελευταίο ενημερωτικό της αστυνομίας (γίνεται ανανέωση)

1 σχόλιο

Απάντηση