Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Άμφισσας

nosokomeio amfissas

Δελτίο τύπου της 5ης ΥΠΕ ενώ τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του νομού ανεβαίνει Λάρισα!

Θετική εξέλιξη στα προβλήματα του Νοσοκομείο Άμφισσας σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 5ης ΥΠΕ που κοινοποίησε το υπουργείο υγείας.

Συγκεκριμένα «το μήλον της έριδος», ο Επιμελητής Α’ Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου, Ηλίας Τσαγκάρης που είχε μετακινηθεί από τον περασμένο Νοέμβρη στη Λαμία, επιστρέφει στη βάση του στις 23 Ιανουαρίου 2017, με την επιστροφή από την αναρρωτική άδεια και του τελευταίου Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Επίσης όπως αναφέρει το ίδιο σημείωμα με παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη,  ολοκληρώνεται άμεσα  η διαδικασία πρόσληψης ενός  μόνιμου Ιατρού  Παθολόγου  που θα στελεχώσει  την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Άμφισσας προκειμένου να έχει συνεχή και αδιάκοπη εφημέρευση.

Παράλληλα προχωρούν οι κρίσεις υποψήφιων Παθολόγων και Μαιευτήρων για την κάλυψη 2 επιπλέον μόνιμων θέσεων (1 Παθολόγου και 1 Μαιευτήρα) ενώ από το 2015 έως σήμερα έχουν προσληφθεί 2 Ιατροί (Ορθοπεδικής και Μαιευτικής) ως Επικουρικοί Ιατροί και 4 άτομα Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας ως μόνιμο προσωπικό.

Αυτό που προξενεί μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι ότι για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άμφισσας είχε κλεισθεί ραντεβού την περασμένη Πέμπτη, που μετατέθηκε την προσεχή Δευτέρα εξαιτίας της κακοκαιρίας με πρωτοβουλία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστωρα Αντωνίου. Άραγε ο κ. Αντωνίου θα ήθελε να τα πει προσωπικά με τους εκπροσώπους του νομού ή κάποια από αυτά δεν είχαν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι μάλλον κάτι που θα αποσαφηνιστεί στο άμεσο μέλλον.