Ζητούν παράταση για τις οφειλές τους οι Επαγγελματοβιοτέχνες

Επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία, Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Φθιώτιδας με αίτημα την «Παράταση εξόφλησης οφειλών μηνός Ιανουαρίου 2017».

Σύμφωνα με την επιστολή τους, οι κακές καιρικές συνθήκες ήρθε να προστεθεί στους δύσκολους οικονομικά καιρούς των επαγγελματιών που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του Ιανουαρίου. Επιπλέον ζητούν να υπάρξει πρόνοια ώστε να μη χαθούν οι ρυθμίσεις ή να γίνουν νέες λόγω της οικονομικής δυσπραγίας συνέπειας και της κακαοκαιρίας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,

Λόγω των εκτάκτων  δυσμενών καιρικών συνθηκών  που επικράτησαν στην χώρα και στο Νομό Φθιώτιδας , ιδιαίτερα το τελευταίο  δεκαπενθήμερο και με δεδομένη την πλήρη απραξία  των επιχειρήσεων κατά το ανωτέρω  διάστημα με μηδενικούς τζίρους, σε πολλές κυρίως μικρές και  πολύ μικρές επιχειρήσεις , παρακαλούμε για τα παρακάτω :

  1. Να δοθεί παράταση εξόφλησης τρεχουσών υποχρεώσεων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 τουλάχιστον.
  2. Επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις  Οργανισμών – Ασφαλιστικών Ταμείων και Δημοσίου, να μην απολέσουν τη ρύθμιση μέχρι το ανωτέρω διάστημα.
  3. Να δοθεί δυνατότητα ρύθμισης σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης ποσών των τακτικών υποχρεώσεων.

Τα  παραπάνω κρίνουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ισχύσουν, διότι οι περισσότερες των  επιχειρήσεων   θα βρεθούν σε αδυναμία τακτοποίησης των υποχρεώσεών τους.