Καιρός: Λίγες νεφώσεις και χειρότερα τη Δευτέρα

eos oith

Κλειστά τα Χιονοδρομικά Κέντρα στη γειτονιά μας

Από Δευτέρα ξαναχαλάει ο καιρός στην Κεντρική Ελλάδα, ωστόσο δε θα έχει καμία σχέση το νέο κύμα κακακαιρίας με όσα βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτή τη φορά τα χιόνια θα επισκεφθούν μόνο ορεινές ημιορεινές περιοχές, τουλάχιστον στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα με μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται επίσης μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές στα ηπειρωτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια όπως σημειώσαμε, θα πέσουν μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα μετατοπιστούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στις Κυκλάδες, στη Χίο και στη Λέσβο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Αυτή την ώρα ασθενείς βροχές σημειώνονται στην Ευρυτανία και τη δυτική Λοκρίδα, τα φαινόμενα είναι πρόσκαιρα όμως και γρήγορα θα περιοριστούν.

Κλειστές οι πίστες

Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι και χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει αναστολή στη λειτουργία πολλών χιονοδρομικών κέντρων, ανάμεσά τους και αυτά του Παρνασσού και του Καρπενησίου.

Μάλιστα από τη γενική πρόβλεψη του καιρού για σήμερα και αύριο προβλέπονται μέτριες χιονοπτώσεις, ενώ από τη Δευτέρα που ο καιρός χαλάει και πάλι, οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες στα Κελάρια, στη Φτερόλακκα και το Βελούχι.