Και τυπικά αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύθηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, δια στόματος του προέδρου Νίκου Σακελλαρίου, η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος που έδινε την αρμοδιότητα στον υπουργό Επικραετίας για τη διενέργεια διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η δημοσιοποιήση της απόφασης έγινε και τυπικά μετά την κατάθεση προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών και όπως ανακοινώθηκε εκρίθη ότι οι διατάξεις του εν λόγω νόμου, με τις οποίες ανατέθηκε στον υπουργό αρμοδιότητα για τη διαγωνιστική διαδικασία αντίκεινται στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα στο άρθρο 15.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 14 ψήφων ένταντι 11 προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Εντός της ημέρας αναμένεται εκτός απροόπτου να γίνει γνωστό το πλήρες σκεπτικό της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο.

 

Παππάς: Δεν θα αφεθούν τα κανάλια στο τζάμπα

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποστεί από την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Η ανεξάρτητη αρχή και η πολιτική ηγεσία οφείλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον, είπε για το ΕΣΡ ο υπουργός, και προσέθεσε ότι το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει υψηλό τίμημα για τη λειτουργία των καναλιών.

 

Κράτα το