Οι νικητές των αγώνων σκακιού «Κ. Δημουλά» που έγιναν στη Λαμία

Ολοκληρώθηκαν στο ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ», στην Λαμία, οι αγώνες σκακιού που συνδιοργάνωσαν η  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, η Σ.Ν.Ο. Λαμίας και ο Σ.Ο. Λαμίας,  προς τιμή της μεγάλης ελληνίδας ποιήτριας Κ. Δημουλά.
Συμμετείχαν 52 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίσθηκαν σε δύο κατηγορίες με ελβετικό σύστημα 6 γύρων.

Ο χρόνος σκέψης για κάθε αθλητή ήταν 74 λεπτά συν 22 δευτερόλεπτα  για κάθε κίνηση. Νικητής αναδείχτηκε με 5,5 β. σε 6 αγώνες ο αθλητής της Σαντορίνης  Παναγιώτης  Φρέντζας (πρωταθλητής).

Στη δεύτερη θέση με 4,5 β.  ισοβάθμησαν 4 αθλητές, ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΦΟΙΒΟΣ  (Σ.Ο.Ν. Φιλαδέλφειας), ο ΣΚΟΔΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ  (Σ.Σ. Λάρισας), ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑ (Σ. Λ. Φλώρινας) και ο ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ)  ενώ την τρίτη θέση με 4 β. κατέλαβαν οι αθλητές  ΤΣΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ (Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ) και ΚΑΡΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ).

Στο τουρνουά αυτό είχαν ενσωματωθεί και οι ατομικοί αγώνες της ΕΣΣΚΕ για τα 2017 και σύμφωνα με την τελική κατάταξη και την προκήρυξη, στην β’ φάση του ατομικού πρωταθλήματος της Κεντρικής Ελλάδας, προκρίνονται οι παρακάτω τέσσερις αθλητές, οι οποίοι θα αγωνισθούν ως εξής:

ΣΚΟΔΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (λευκά) –  ΚΑΡΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (μαύρα)

ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (λευκά) – ΤΣΟΥΜΑΣ ΗΛΙΑΣ (μαύρα)

***  Ο χρόνος και ο τόπος της β’ φάσης του ατομικού πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας, θα ανακοινωθεί, ύστερα από συνεννόηση των συμμετεχόντων αθλητών, με συμπληρωματική προκήρυξη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.

***  Εντός του Γενάρη θα προκηρυχθεί και το  διασυλλογικό πρωτάθλημα των ομάδων της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. από όπου θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρ. Ελλάδας για το 2017.