Στη σκιά της Αποκεντρωμένης η 4η συνεδρίαση του ΔΣ Μακρακώμης

apokentromeni d

Στον απόηχο της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του για το 2016, ο Δήμος Μακρακώμης θεματοποίησε την συγκεκριμένη υπόθεση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που ορίσθηκε για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Συνεδριακό κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα του στην Σπερχειάδα.

Με εισήγηση του Δημάρχου Θύμιου Παπαευθυμίου η «Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2016» έρχεται ως θέμα 3, το οποίο από πληροφορίες μάθαμε ότι συζητήθηκε σε έκτακτη Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου. Για την συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ενώ δεν υπάρχει επίσης σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου βρίσκουμε κανονικά την συνεδρίαση της ΟΕ της περασμένης Τρίτης.

Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το πρωί της Τρίτης δεν είχε γίνει ακόμη γνωστή η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης και τα μέλη της Οικονομικής – όπως είχαμε γράψει σχετικά – είχαν ως βασικό θέμα την αναμόρφωση – συμμόρφωση του νέου προϋπολογισμού σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τις σχετικές αλλαγές μπορείτε να τις δείτε εδώ, ωστόσο στον κωδικό 1215.001 υπάρχει διαφορά σε σχέση με το ποσό που «αναζητεί» στα έξοδα η Αποκεντρωμένη. Δυστυχώς η διορθωμένη (;) αναμόρφωση του 2016 όπως και η πρόσκληση άλλωστε, δεν έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ίσως η διαφορά να βρίσκεται εκεί.

Όλα τα παραπάνω έρχονται επίσης στην 4η συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης που περιλαμβάνει συνολικά 23 θέματα. Ξεχωρίζουμε επίσης τη λήψη απόφασης για απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, την τροποποίηση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού για το μνημείο του ΙΝ Αγ. Νικολάου στη Σπερχειάδα, τη σύμβαση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου και φυσικά την οικονομική στήριξη του Καρναβαλιού. Αναλυτικά:

 1. Έγκριση πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου έτους 2017. (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
 2. Περί λήψης απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου της απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
 3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2016. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 4. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 5. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 6. Έγκριση διενέργειας προμηθειών έτους 2017. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 7. Έγκριση κάλυψης της δαπάνης κηδείας απόρου συμπολίτη και ψήφισης της πίστωσης. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 8. Λήψη απόφασης για την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου στην Ανώνυμη Εταιρία των ΟΤΑ «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας». (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 9. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των εδρών Ταξί. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 10. Λήψη απόφασης για το υπαίθριο πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 11. Έγκριση τροποποίησης του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, & Αθλητισμού, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας & Δήμου Μακρακώμης για το έργο της ΣΑΕΠ 0561 με τίτλο: Αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείου Ι.Ν.ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη Δ.Κ. Σπερχειάδας Δήμου Μακρακώμης (Με κωδικό ΟΠΣ 500835 & προϋπ/μο 595.000,00€). (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των εργασιών: Συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη Δήμου Μακρακώμης. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 13. Συμμετοχή του Δήμου Μακρακώμης στον θεσμό παροχής κοινωφελούς εργασίας. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 14. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 191/2016 απόφασης Δ.Σ. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 15. Έγκριση σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μακρακώμης. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 16. Λήψη απόφασης για πρακτική άσκηση της σπουδάστριας ΙΕΚ Ζιαγκοβά Παναγιώτας. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 17. Λήψη απόφασης για πρακτική άσκηση της Φοιτήτριας ΤΕΙ Καραγιώργου Αθανασίας. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 18. Διόρθωση – συμπλήρωση της με αριθμό 166/2016 απόφασης Δ.Σ. περί ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 19. Έγκριση 1 ου Ανακεφαλαιωτικού του έργου: «Τσιμεντόστρωση δρόμου – κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων (Ο.Τ. 23α-23β) στην έδρα του Δήμου Μακρακώμης». (ΜΠΗΤΟΣ ΚΩΝ)
 20. Συγκρότηση επιτροπών προσωρινής παραλαβής έργων. (ΜΠΟΤΣΗΣ ΒΑΣ)
 21. Οργάνωση άρδευσης έτους 2017 Δήμου Μακρακώμης. (ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ)
 22. Οργάνωση Αποκριάτικων εκδηλώσεων έτους 2017 Δήμου Μακρακώμης. (ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ)
 23. Αποδοχή και κατανομή ποσού 29.360,00 στις σχολικές επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών σχολείων. (ΜΕΡΡΑΣ ΚΩΝ.)

1 σχόλιο

Απάντηση