Τέσσερα 4 χρόνια efthia.gr

Πριν από τέσσερα (4) χρόνια μια μικρή παρέα φίλων, είχε την ιδέα να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική εφημερίδα efthia.gr (e-fthia.gr, ευθεια.gr).

Η «ευθεία» μας επισήμως βγήκε στο διαδίκτυο στις 13 Ιανουαρίου 2013, ωστόσο οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Για αυτό και σαν ημερομηνία το 13/1 είναι απλά ως σημείο αναφοράς της προσπάθειας που καταβάλλουμε χρόνο με τον χρόνο για τη δική σας ενημέρωση.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα κυρίως τεχνικά, σε σημείο να κινδυνεύσουμε πάνω από δύο φορές να χάσουμε ότι είχαμε δημιουργήσει το οποίο σήμερα μεταφράζεται σε περίπου 40.000 άρθρα και υλικό περί των 16 GB. Αν σκεφτείτε ότι κάθε φωτογραφία που βλέπετε κατά μέσο όρο είναι 60 ΚΒ υπολογίστε τι υλικό μπορούσε να πάει στο χιόνι – για να είμαστε και με την επικαιρότητα.

Το θετικό για όλους μας είναι ότι ακόμη και σήμερα με ένα κλικ μπορείτε να δείτε τι ακριβώς έχει συμβεί στη Φθιώτιδα και στην Κεντρική Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, πλεονέκτημα που κανένα άλλο ενημερωτικό μέσο δεν μπορεί να προσφέρει έτσι απλόχερα στους φίλους του.

Το διαδίκτυο έχει τους μοναδικούς δικούς του κανόνες σε σχέση με τα υπόλοιπα ενημερωτικά μέσα. Επιβάλλεται εκτός από την έγκυρη και η έγκαιρη ενημέρωση. Προϋπόθεση που μας επιβάλλει να είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Σε αυτή την υπόθεση έχετε βοηθήσει πάρα πολύ όλοι και όλες που μας παρακολουθείτε και μας βοηθάτε ποικιλοτρόπως.

Για να μην κουράζουμε όμως ως επίλογο να βρούμε τέσσερις λόγους που να άξιζαν τα τέσσερα (4) χρόνια «ευθεία»:

Ευθεία, γιατί… είναι ο πιο σύντομος δρόμος,

Ευθεία, γιατί… σημαίνει χωρίς επικίνδυνες «στροφές» και «ελιγμούς»,

Ευθεία, γιατί… συμπεριλαμβάνει την έννοια του απείρου,

Ευθεία, γιατί… έτσι μας αρέσει!