Τους «Σερίφηδες» σε Υπάτη και Γαρδίκι παρουσίασε το ΥΠΠΟ

Το νέο θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου, παρουσίασαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως αντιστάθμισμα στο κόψιμο Αστυνομικών Τμημάτων με την εφαρμογή του γνωστού σχεδίου αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών τους.

Ο νέος θεσμός εφαρμόζεται σε 27 περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες και δύο από τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα το Γαρδίκι και την Υπάτη.

Αναλυτικά οι περιοχές όπου θα εφαρμοστεί ο Ελληνικός «Σερίφης» είναι,  Σιδηρόνερο Δήμο Δράμας, Οικισμός Σώστης Δήμου Ιάσμου, Νέα Βύσσα Δήμου Ορεστιάδας, Μεταξάδες Δήμου Διδυμοτείχου, Λάβαρα Δήμου Σουφλίου, Κολινδρός Δήμου Πίνδας Κολινδρού, Πλαταμώνα Δήμου Δίου Ολύμπου, Τοπική Κοινότητα Μαυροθάλασσας Δήμου Βισαλτίας, Βελβεντό Δήμου Σερβίων Βελβεντού, Τσοτύλι Δήμου Βοϊου, Νεοχώριο Δήμου Νικολάου Σκουφά, Ανθιρό Καρδίτσας Δήμου Αργιθέας, Ραψάνη Δήμου Τεμπών, Πλατύκαμπος Δήμου Κιλελέρ, Μεσάγγαλα Παραλίας Εγάνης Δήμου Τεμπών, Πύλη Δερβενοχωρίων Δήμου Τανάγρας, Βασιλικού Δήμου Χαλκιδαίων, Αυλίδα Δήμου Χαλκιδαίων, Γαρδίκη Ομιλαίων Δήμου Μακρακώμης, Υπάτη Δήμου Λαμιαίων, Ερατεινή Δήμου Δορίδας, Λεβίδι Δήμου Τριπόλεως, Φιλιατρά Δήμου Τριφυλλίας, Χώρα Δήμου Πύλου Νέστωρος, Αγία Βαρβάρα Δήμου Γόρτυνας, Καρδάμαινα Δήμου Κω και Κέφαλος Δήμου Κω.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια το θεσμό υποστηρίζοντας συγχρόνως και το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Δυστυχώς οι ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών, σχετικά με την αποτελεσματικότητα αστυνόμευσης είναι σημαντικές και μένει να δούμε στην πράξη αν τα πράγματα γίνουν καλύτερα όπως υποστηρίζει η ηγεσία της ΕΛΑΣ ή χειρότερα όπως ανησυχούν ειδικά οι κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος που τοποθετήθηκαν επίσης για το νέο θεσμό..

Από τη Φυσική ηγεσία του Σώματος εκτός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας.

Επιπλέον στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με οπτικοποιημένο υλικό από την καθημερινή λειτουργία Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα σύντομο απολογισμό της διετίας 2015-2016, καθώς και τις δράσεις ανθρωποκεντρικού προσανατολισμού και κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνική; Αστυνομίας στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Απάντηση