Τρεις μηχανές άλλαξαν για να φτάσει Λιανοκλάδι η Α/Χ 53!

Ούτε τα μισά δρομολόγια σήμερα & αύριο από την ΤΡΕΝΟΣΕ – Μην ταξιδέψετε χωρίς να πάρετε τηλέφωνο – Μπαλάκι οι ευθύνες στον ΟΣΕ

Λίγο μετά τις 6 έφτασε στο Λιανοκλάδι η Αμαξοστοιχία 53 που μετέφερε επιβάτες από Θεσσαλονίκη και Παλαιοφάρσαλο και είχε κολλήσει για 4 ώρες στις Θέρμες Δομοκού.

Για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα χρειάστηκε να μεταβούν στο σημείο δύο ακόμη μηχανές από Παλαιοφάρσαλο και μία τελική από Λιανοκλάδι, καθώς εκτός από την αρχική, έμειναν στο χιόνι κι οι πρώτες δύο που ξεκίνησαν από την κωμόπολη της Θεσσαλίας!

Εν τούτοις  η ΤΡΕΝΟΣΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ρίχνει όλη την ευθύνη στον παλαιό ΟΣΕ για τις υποδομές, χωρίς να απολογείται για τη βλάβη σε 3 από τις 4 μηχανές της! Γεγονός είναι ότι επιβάτες που έχουν ξεκινήσει από το πρωί από τη Θεσσαλονίκη θα φτάσουν στις 9 το βράδυ στην Αθήνα!

Επίσης αναστέλλονται από την ΤΡΕΝΟΣΕ περισσότερα από τα μισά δρομολόγια για σήμερα και αύριο. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης (μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές κ.λπ.),

η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ αναγκάζεται να μειώσει για σήμερα και αύριο τα δρομολόγια των τραίνων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Επίσης, θα μειωθούν και τα δρομολόγια των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη–Λάρισα–Θεσσαλονίκη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, χωρίς να ευθύνεται η ίδια. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί. Τέλος, σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής, ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Σήμερα Τετάρτη 11/1/2017

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα:

58,60,600,59,61,601 και 885

Αύριο Πέμπτη 12/1/2017

Στο τμήμα Αθήνα–Θεσσαλονίκη-Αθήνα:

50, 51, 56, 55, 60 και 61

Οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα–Θεσσαλονίκη–Λάρισα:

1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597

Επίσης, για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας–Καλαμπάκας–Παλαιοφάρσαλου–Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια. 

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511

Διαβάστε επίσης: Εγκλωβισμένο τρένο στα χιόνια με 300 επιβάτες μετά το Δομοκό