Χωρίς νερό 3η ημέρα στο Βόλο

nero33

Παρέμβαση Εισαγγελέα και την Ένωσης Καταναλωτών!

Για τρίτη ημέρα παραμένει χωρίς νερό ο Βόλος και τα προβλήματα των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών οξύνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η πρωτοφανής κατάσταση στον Βόλο προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα, με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών του Βόλου για τις πολύωρες μέχρι και πολυήμερες διακοπές υδροδότησης.

Η προκαταρκτική εξέτασε που διέταξε η Εισαγγελία, αφορά στη διενέργεια έρευνας για το κατά πόσον προκλήθηκαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από τη διακοπή υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, θα διερευνηθεί θα διερευνηθεί αν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου για τις πολύωρες ή πολυήμερες διακοπές που έγιναν και αν εξαιτίας αυτών των παραλείψεων ή πράξεων, προκλήθηκαν κίνδυνοι για την υγεία των δημοτών.

Η Ένωση Καταναλωτών

Τις τελευταίες μέρες η Ένωση Καταναλωτών Βόλου έχει δεχθεί πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες από πολίτες – καταναλωτές των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ που αναφέρουν:

– Πολύωρες διακοπές της παροχής νερού σε πολλές συνοικίες του Δήμου Βόλου που φτάνουν τις 16 ώρες το 24ωρο. Εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι το απόγευμα που επιστρέφουν σπίτι τους μέχρι το επόμενο πρωί που ξαναφεύγουν δεν έχουν ούτε μία ώρα νερό.

–  Έλλειψη νερού που οφείλονταν σε πάγωμα των σωλήνων προ του μετρητή, που λογικά ανήκει στην ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ. Σε αυτό συνέβαλαν και οι διακοπές του νερού ή όπως εύσχημα ονομάστηκε «η μειωμένη πίεση».

– Προβλήματα στη θέρμανση από τη διακοπή λειτουργίας λεβήτων φυσικού αερίου, εξωτερικού χώρου λόγω παγετού, αλλά και λόγω έλλειψης νερού για συμπλήρωση του εσωτερικού δικτύου κυκλοφορίας νερού στα σώματα.

– Τα τηλέφωνα της επιχείρησης, ειδικά τις πρώτες μέρες, δεν απαντούσαν στις αγωνιώδεις κλήσεις των καταναλωτών που είχαν πρόβλημα.

Οι καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, όπως να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς, αλλά και δικαιώματα.

Η πρωτοφανής στέρηση του βασικού αγαθού του νερού για τόσες ημέρες, αποτελεί  απαράδεκτο για την εποχή μας φαινόμενο και οδηγεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες τα νοικοκυριά.

Η δικαιολογίες για τις καιρικές συνθήκες, ή τις βρύσες που στάζουν και η μετάθεση των ευθυνών στο Θεό, δεν μπορεί να αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα.

Η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Στη Κοζάνη και τη Φλώρινα με τους -12 βαθμούς, τι κάνουν;

Μετά τις λάθος καταμετρήσεις και τους φουσκωμένους λογαριασμούς το 2016 και τη διοχέτευση λυμάτων στο Παγασητικό λόγω προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού το 2015, τα φετινά προβλήματα δείχνουν μια επιχείρηση σε αποδιοργάνωση.

Οι Βολιώτες, σε σχέση με άλλες περιοχές, πληρώνουν πανάκριβα ένα αγαθό που υπάρχει άφθονο στη φύση, γι’ αυτό απαιτούν από τη ΔΕΥΑΜΒ να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για συνεχή παροχή καλής ποιότητας νερού.

Καλούμε τη ΔΕΥΑΜΒ

– να αποκαταστήσει σήμερα (7η μέρα των προβλημάτων) με έκτακτο προσωπικό την παροχή νερού σε όλους τους καταναλωτές και τα προβλήματα σε σωληνώσεις και υδρομετρητές.

– να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα στην επόμενη κακοκαιρία.

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ