4ωρες στάσεις εργασίας στη ΛΑΡΚΟ

kamini larko

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Νέες κινητοποιήσεις στη ΛΑΡΚΟ τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων.

Αιτία η μη χορήγηση γάλακτος αλλά και των  ΜΑΠ που προβλέπεται από τον Μεταλλευτικό Κανονισμό, ενώ η εταιρία έχει αθετήσει συν τοις άλλοις και το μεγαλύτερο κεκτημένο, το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχει μείνει απλήρωτο πάρα πολύ καιρό.

Ομόφωνα αποφασίστηκε λοιπόν να πραγματοποιηθεί μία 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια και συγκεκριμένα στο τέλος της κάθε μίας την προσεχή Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Οι συνάδελφοι εκτός βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την 4ωρη στάση, όπως σημειώνετε, τις τέσσερις τελευταίες ώρες του 8ώρου τους.

Στις στάσεις εργασίας της Δευτέρας θα συμμετάσχει με αποψινή ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Μετάλλου, που ξεκίνησε το χορό των κινητοποιήσεων την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη με απεργία συμπαράστασης στους Εργολαβικούς Υπαλλήλους της εταιρίας. Μάλιστα ζητούν την επέκταση των ελαχίστων αυτών παροχών προς τους συναδέλφους τους στις εργολαβίες.

3η επαναληπτική ΓΣ

 Εν τω μεταξύ από το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προκηρύχθηκε η 3η επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη 19-01-2017 με μοναδικό θέμα: «Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου μας για ενημέρωση για τη λύση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας και την άμεση και επιτακτική ανάγκη δημιουργίας – προσχώρησης μιας νέας Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κενό που δημιουργείται στον εργατικό χώρο προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και να καταστεί αποτελεσματικότερη η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μελών μας και η κατοχύρωση αυτών. Τη λήψη απόφασης για τη δημιουργία – προσχώρηση μιας νέας Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης στο Νομό Φθιώτιδας και έγκριση του κωδικοποιημένου καταστατικού».

Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ από 09:00 -12:00 .

Η παραπάνω Γ.Σ. για να έχει απαρτία χρειάζεται το 1/4  των μελών.