Άγνοια και ασχετοσύνη από τον Πρωθυπουργό…

share on:

 Από τον τ. υπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στα θέματα Υγείας:

«Στις απόψεις του Προέδρου μας του Κυριάκου Μητσοτάκη περί συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας σκέψεις και θέσεις που από πολλά χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται ο κ. πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε περίτρανα την άγνοιά του και την ασχετοσύνη του πάνω σε αυτά τα θέματα της υγείας.

Θα πρέπει να γνωρίζει εφόσον αυτοδιαφημίζεται ότι είναι προοδευτικός ότι στη Γερμανία πάνω από 100 Νοσοκομεία και δη πανεπιστημιακά το management το έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία – Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ.

Ακόμα δε και στη Ρουμανία δομές υγείας όπως Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, απεικονιστικές μονάδες, τις έχουνε ιδιωτικές εταιρείες μέσα στα Νοσοκομεία.

Το να λέει κανείς ότι είναι προοδευτικός δεν δεσμεύεται σε τίποτα γιατί στη πατρίδα μας είναι ότι δηλώσεις. Να γνωρίζει όμως ο κ. Πρωθυπουργός για να κάνει κριτική, ότι ο έλληνας πολίτης δεν ενδιαφέρεται εάν θα έχει υπηρεσίες υγείας από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα αλλά τις υπηρεσίες τις θέλει να τις έχει όταν έχει ανάγκη και πρόβλημα υγείας. Αυτό ισχύει για τις εργαστηριακές εξετάσεις υψηλού κόστους, για ΜΕΘ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, MRI-CT, PET SCAN, κλπ. Το δημόσιο δηλαδή αγοράζει υπηρεσίες υγείας και τις προσφέρει στους πολίτες.

Οι ιδεοληψίες για το δημόσιο τομέα και όλα αυτές οι συναφείς σαχλαμάρες που αναφέρονται από τους αριστερούς κυβερνητικούς δεν έχουν καμιά αξία και οι πολίτες τις περιφρονούν διότι αναλογίζονται την ταλαιπωρία τους όταν έχουνε προβλήματα υγείας.

Επίσης μελέτες οι οποίες έχουν γίνει, για να γνωρίζουνε οι ιδεοληπτικοί κυβερνώντες, στο χώρο της υγείας έχουν αποδείξει ότι η ίδια επένδυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υγείας στοιχίζει στον ιδιωτικό τομέα 5 φορές λιγότερο από ότι στο δημόσιο.

κ. Πρωθυπουργέ μεγάλη πρόκληση και στο χώρο της υγείας είναι με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος να έχουμε ποιοτικά και ποσοτικά τις ίδιες υπηρεσίες υγείας.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά δυστυχώς τα μέτρα αυτά δεν υιοθετούνται από τους ψευτοπροοδευτικούς αυτής της ιδιότυπης αριστερής Κυβέρνησης».

Αφήστε μια απάντηση