Άγριο επεισόδιο Αγγελάκη – Στασινού για το ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας

share on:

Η αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, με την παρούσα σύνθεση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα της οδού Αινιάνων.

Μια συνεδρίαση που είχε ενδιαφέρον, αναφορικά με τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, η οποία ξεκίνησε και κύλησε σε ήρεμα επίπεδα, αλλά στο τέλος δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Στασινού και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας Παναγιώτη Αγγελάκη.

Μια συζήτηση που ξεκίνησε από τη μετεγκατάσταση του σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας (παρουσία του δ/ντή του) στο 6ου Λύκειο και κατέληξε στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν στο Κωσταλέξη, εξαιτίας διαφόρων εμποδίων που ανακαλύπτονται από γονείς, μαθητές αλλά και τη διεύθυνση εκπαίδευσης, για να μην έρθουν τα παιδιά στη Λαμία. Ο κ. Αγγελάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άφησε αιχμές για τον κ. Στασινό τον οποίο θεωρεί ότι είναι από αυτούς που εμπλέκονται στην κωλυσιεργεία της μετεγκατάστασης και μάλιστα κινήθηκε εναντίον του. Δημιουργήθηκε ένταση και με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων  αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Να σημειώσουμε ότι όπως ακούστηκε γονείς των μαθητών έβαζαν τους μαθητές να κάνουν κατάληψη για να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να φιλοξενηθεί στο χώρο τους άλλο σχολείο, όπως το ΣΔΕ ή το ΕΕΕΕΚ.

Κατά τα άλλα η τελευταία συνεδρίαση, που ξεκίνησε απολογιστικά, είχε την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη, ότι λίγο πριν τη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών ωρίμανσης για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Λαμίας ύψους 657.473,67 € που αποτελούν και την εγγύηση για την κατασκευή του έργου με δημόσια χρηματοδότηση ύψους 31.000.000 €.
Παράλληλα ο κ. Σταυρογιάννης κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της 5ετίας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε αυτά τα πέντε χρόνια. Εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να φανεί αντάξια των προσδοκιών των δημοτών. Παραλαμβάνει και αναλαμβάνει την υποχρέωση της διεκπεραίωσης ενός εκτενούς και πολυεπίπεδου έργου που θα κάνει καλύτερη και πιο ποιοτική τη ζωή των δημοτών μας και που θα οδηγήσει τη Λαμία και ολόκληρο το Δήμο σε μία νέα εποχή.
Εμείς στα πλαίσια του νέου ρόλου μας θα ασκήσουμε υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση διασφαλίζοντας την ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων για τα οποία έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους».

  Επίσης από τη Δημοτική αρχή ειπώθηκε ότι αφήνει ένα χρέος προς τρίτους ύψους 103.000 ευρώ, ενώ όταν αυτή ανέλαβε το αντίστοιχο χρέος έφτανε τις 500.000 ευρώ.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και το ΔΗΠΕΘΕΡ με τον απερχόμενο Δήμαρχο να υπογραμμίζει ότι «λύσαμε όλα τα προβλήματα του ΔΗΠΕΘΕΡ για τα οποία ευθύνη είχαν και οι εκάστοτε καλλιτεχνικοί διευθυντές» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτή την 5ετία το ΔΗΠΕΘΕΡ πρόσφερε αξιόλογο έργο.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Στυλίδας οφείλει από παλιά στη Λαμία 181.000 ευρώ για τα σκουπίδια τα οποία αναμένεται να μπουν σε ρύθμιση μέσω δόσεων.

Τέλος ο κ. Στασινός ανακοίνωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα δημιουργήσει Επιτροπή Πολιτισμού που θα προβεί και στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή.

Αφήστε μια απάντηση