Φθιώτιδα

Άλλα 10 εκ. ζήτησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου για τη Λαμία

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών που αφορούν σε εγκαταστάσεις και υποδομές αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” και τις οποίες με την ανάληψη καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή επισήμανε .

 Πιο συγκεκριμένα τα έργα αφορούν σε αποκατάσταση ζημιών ύψους 10 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Έξι επτακόσια χιλιόμετρα (6.700,00) μέτρα ανακατασκευή οδοστρωμάτων
  •       Χίλια διακόσια πενήντα (1.250,00) μέτρα τοιχία αντιστήριξης
  • Εξακόσια (600,00) τετραγωνικά μέτρα σταθεροποίηση πρανών με αγκυρούμενο πλέγμα
  • Τέσσερα (4) Νεκροταφεία
  • Μία παιδική χαρά
  • Το Δημοτικό Κυνοκομείο
  • Το Λαογραφικό μουσείο
  • Εκτεταμένες καταστροφές σε δίκτυα της ΔΕΥΑΛ

Στη διάρκεια της συνάντησης, μετά την υποβολή της πρότασης, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λαμιέων και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υφυπουργός  μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά: «…Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ στο γραφείο μου το Δήμαρχο Λαμιέων, προκειμένου να συζητήσουμε για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα γίνουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και θα αποσκοπούν στην οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Λαμιέων…».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε:

 «…Επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, για την κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία “Daniel”. Η πρόταση προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφορά επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των ήδη εγκεκριμένων παρεμβάσεων αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Λαμιέων. Ο Υφυπουργός από την πρώτη στιγμή έδειξε το έντονο ενδιαφέρον του και αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε τα έργα που θα επιτύχουμε να ξεπερνούν συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ για τον Δήμο μας». 

Σχετικές αναρτήσεις

Στο Δήμο Λοκρών οι περισσότερες (5) Γαλάζιες Σημαίες

efthia

Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου σχολικών γευμάτων, στη Λαμία

efthia

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ Αν. Στερεάς

efthia
Φόρτωση....