Άναψε φωτιά στη Φτέρη για να κάψει τα χόρτα και το… πλήρωσε ακριβά…

share on:

Και τρίτο πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς, επιβλήθηκε στη Φθιώτιδα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Αυγούστου κι άλλο Διοικητικό πρόστιμο για φέτος για καύση ξερών χόρτων  εντός οικοπεδικού χώρου, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Φθιώτιδος.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 225 ευρώ σε μία κάτοικο  που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικου χώρου πλησίον της οικίας της.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Φτέρης  στη Δυητική Φθιώτιδα, όπου η εν λόγω κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικο χώρο πλησίον της οικίας της με αποτέλεσμα  να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.  Για το συμβάν έφθασε άμεσα η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και έξι ανδρες, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού δεν υπήρξε πρόβλημα από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 επιβλήθηκε το προβλεπόμενο Διοικητικό πρόστιμο ύψους 225 ευρώ.

Ειδικότερα η Πυροσβεστική υπενθυμίζειγια μια ακόμη φορά σε όλους τους κατοίκους ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και επιβάλλονται Διοικητικά πρόστιμα για κάθε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, ακόμη και όταν αυτή δεν έχει επεκταθεί ή δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση