Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας

share on:

Το τέλος των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων που άκουγαν εδώ και χρόνια οι δημότες  της Λαμίας, σήμανε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων για την κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Το έργο έφτασε στο στάδιο της προγραμματικής σύμβασης, καθώς η Περιφέρεια κατάφερε να εξασφαλίσει τα 9,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίησή  του.

Με την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, το  έργο ανατίθεται στον Δήμο Λαμιέων για την κατασκευή των σύγχρονων εγκαταστάσεων σε έκταση  21.000 τ.μ. στις οποίες θα φιλοξενηθούν δραστηριότητες της ερασιτεχνικής και της επαγγελματικής κολύμβησης.

«Αυτό το έργο άγγιξε τα όρια του αστικού μύθου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι όλοι άκουγαν για την δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου, αλλά κανείς δεν το έβλεπε.

Στο εξής, ο Δήμος της Λαμίας αναλαμβάνει πλήρως την διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για την κατασκευή, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα έργο που πήρε πολεοδομική άδεια από το 2007 και μέχρι σήμερα βρισκόταν στην…θεμελίωσή του, στερώντας το δικαίωμα από την Λαμία να μπει στον χάρτη της επαγγελματικής κολύμβησης και να φιλοξενεί διοργανώσεις με όφελος για τον τοπικό αθλητισμό και την τοπική οικονομία.

«Είναι άδικο, μία πόλη όπως η Λαμία, να βρίσκεται έξω από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Με αυτή τη χρηματοδότηση αλλάζουμε τη ροή των πραγμάτων. Κλείνουμε τους λογαριασμούς και  με τα έργα του παρελθόντος. Αναθέτουμε στον Δήμο της Λαμίας την κατασκευή του για να κλείσουμε έναν κύκλο εξαγγελιών και να πάμε σε κάτι νέο. Σε έργα όπως αυτό, από το οποίο έχουν κέρδος όλοι. Οι νέοι μας, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η οικονομία μας», τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σταυρογιάννης: Ο υγρός στίβος παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει στη Λαμία

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, δήλωσε σχετικά:

«Η μελέτη από τους Μηχανικούς του Δήμου Λαμιέων έχει από σήμερα και τη χρηματοδότηση για να περάσει στη φάση της κατασκευής και το Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας να γίνει πραγματικότητα!

Εικόνες όπως αυτή από ένα κολυμβητήριο-φάντασμα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Με υπογεγραμμένη, πλέον, την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με οδηγό μας τη μελέτη που συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων, προχωράμε άμεσα στην έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μετά το ταρτάν στην «Καμαρίτσα» και ο υγρός στίβος παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία».

Αφήστε μια απάντηση