Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης από το Λιμεναρχείο Στυλίδας

share on:

    Στο πλαίσιο της θεσμικής υποχρέωσης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, για την πρόληψη και αντιμετώπισης  ρύπανσης από την θάλλασσα, πραγματοποιήθηκε θεματική εικονική άσκηση σήμερα στο Λιμάνι της Στυλίδας.

   Σύμφωνα με το σενάριο διέρρευσαν κατά την πρόσκρουση Ρ/Κ πλοίου στην προβλήτα του Λιμένα Στυλίδας 20 m3 πετρελαίου (ναυτιλίας), προκαλώντας ρύπανση η οποία έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης και ανάσχεσης.

   Τα εικονικά περιστατικά σκοπό είχαν σύμφωνα να επικαιροποιήσουν κατά το εφικτό το ενδεχόμενο πιθανής ρύπανσης ενισχύοντας τη δυνατότητα άμεσης και ταχείας επέμβασης, συντονισμού, εκπαίδευσης και διακριτών ρόλων όλων των απαραιτήτως εμπλεκομένων και ετερόκλιτων φορέων και προσώπων (στελεχών Λ.Σ., προσωπικό Δήμου Στυλίδας, προσωπικό εγκατάστασης) ως προς την αντιμετώπιση μια σύνθετης και πολυσχιδούς κατάστασης ρύπανσης.

Τα σενάρια εκτυλίχθηκαν με επιτυχία και τα αποτελέσματα της Άσκησης κρίνονται απολύτως ικανοποιητικά καθώς επετεύχθη τόσο ο εγκλωβισμός και η συγκέντρωση της άμεσης προκλειθήσας στη θάλασσα ρύπανσης και η συγκέντρωση με απορροφητικά φράγματα και πετσέτες του ρυπογόνου προϊόντος.

   Τέλος, τα πιθανά στερεά κατάλοιπα στην ακτή συγκεντρώθηκαν  από τα συνεργεία καθαριότητας με ενδεδειγμένα μέσα  και η τελική μεταφορά και αποκομιδή τους πραγματοποιήθηκε από φορτωτή και φορτηγό όχημα της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων.

Αφήστε μια απάντηση