«Άστεγος για μια μέρα» : Για 6η χρονιά, στην πλατεία Πάρκου Λαμίας

share on:

Για 6η χρονιά, οι «Άστεγοι για μια μέρα», θα βρεθούν στη Λαμία (Πλατεία Πάρκου), συγκεντρώνοντας, είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια  δεν  έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη, μιας και πολλοί συμπολίτες, ζούνε κάτω από το όριο της φτώχιας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μη μπορώντας , να καλύψουν, βασικές ανάγκες, όπως, τροφή, στέγη, φάρμακα και ένδυση .

Για το λόγο αυτό, και φέτος για 6η  χρονιά, την ίδια ημερομηνία , το Σάββατο 22 Δεκέμβρη, θα μείνουν για 24 ώρες στην Πλατεία Πάρκου , συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης , όπως , τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες, παιχνίδια  κλπ.

Όλα τα παραπάνω είδη, θα καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων, για τις μέρες των εορτών,  αλλά πάνω απ’ όλα, θα δείξουν έμπρακτα, ότι, τουλάχιστον η ανθρωπιά και η  αλληλεγγύη , περισσεύουν.

Καλούνται οι Λαμιώτες να αγκαλιάσουν  με την ίδια ζεστασιά που αγκάλιασαν και τα προηγούμενα χρόνια αυτή την εθελοντική  την προσπάθεια,  αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα της κοινωνίας, είναι μόνο οικονομικό και όχι κατανόησης και αλληλοβοήθειας .

Όλα τα είδη που θα προσφερθούν θα διανεμηθούν, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων και την Μητρόπολη Φθιώτιδας .

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (παράρτημα Λαμίας) και του Διαδραστικού Συλλόγου Ραχών «Αλόπη»

 

***  Τηλ. Επικοινωνίας: Χρ.Σολόπουλος: 6975228615 – Γιάν. Κούτσικος: 6937378138 – Θαν.Θεοδώρου: 6977791796 – Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου: 6973039993

Αφήστε μια απάντηση