Άψογος οικοδεσπότης το ΕΒΕ σε Ευρωπαίους και Ασιάτες που βρέθηκαν στη Λαμία

share on:

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας φιλοξένησε χθες στη Λαμία, αντιπροσωπεία 100 ατόμων από όλη την Ευρώπη και χώρες της Ασίας, στο πλαίσιο της έκθεσης Πολιτισμού-Τουρισμού- Γαστρονομίας-Οίνου που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο στην Αθήνα.

Σκοπός ήταν η ξενάγηση και περιήγηση των 100 συνέδρων και η προσφορά γεύματος με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ώστε να γίνει γνωστή η Φθιώτιδα για τον πολιτισμό, την γαστρονομία και το κρασί της.

Μαζί με τους εκπροσώπους του ΕΒΕ που είχε τη φιλοξενία της αποστολής με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των επαγγελματιών, κατέληξαν στην ιστορική πλατεία Λαού, όπου δοκίμασαν τις παραδοσιακές νοστιμιές και τα γλυκίσματα της Ρούμελης.

Παράλληλα, στην πλατεία, στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε από τη Φιλαρμονική του Δήμου και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι προσκεκλημένοι έμειναν, κατενθουσιασμένοι, φωτογραφίζοντας το κάθε τι και δοκιμάζοντας από όσα εξαιρετικά σερβιρίστηκαν στα τραπέζια τους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 19-21 Οκτώβρη στο Ζάππειο, για τη μεγάλη γιορτή τουρισμού πολιτισμού και γαστρονομίας, όπου η Φθιώτιδα θα έχει και πάλι τιμητική θέση, καθώς την Κυριακή 21 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Αφήστε μια απάντηση