Έγινε χθες στη Λαμία, η εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ

share on:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας παρακολούθησαν 6 στελέχη–διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου μέχρι και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετούν στο Επιτελείο και σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Κατά την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας, με θεματικό αντικείμενο: «Τεχνικές Διαπραγματεύσεων – Εκπαιδευτικό Σενάριο», τον συντονιστικό ρόλο είχε Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

 

Αφήστε μια απάντηση