Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας με ένα πόντο χιόνι!…

share on:

Αποκομμένη η Αθήνα από και προς το Βορρά – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τις 5:00 τα ξημερώματα – Η τροχαία έκλεισε την άνοδο της Αθηνών – Λαμίας για 1 πόντο χιόνι δημιουργώντας απίστευτο αλαλούμ – Ακινητοποιημένα τα οχήματα από την γέφυρα Καλυφτάκη – Έκλεισε και το ρεύμα προς Αθήνα από το Σχηματάρι και κάτω – Μέχρι χθες το βράδυ Περιφέρεια και Δήμοι διαβεβαίωναν ότι όλα είναι υπό έλεγχο

Πιο τραγικό… «καίγεσαι»!

Αν και όλοι διαβεβαιώναν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος και θα μείνουν ανοικτές οι μεγάλες οδικές αρτηρίες, τελικά αρκούσε ένας πόντος χιόνι για να κλείσει η Εθνική – Αθηνών Λαμίας και να ταλαιπωρούνται από το πρωί χιλιάδες οδηγοί που θέλουν να μεταβούν στη δουλειά τους.

Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική αφού μέχρι αυτή την ώρα 08:31, ο περίφημος κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και η οργή του κόσμου έχει φτάσει στο ζενίθ.

Με μεγάλη υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας καθώς, οι Αρχές έκλεισαν το δρόμο λόγω του χιονιού.

Παρά την ολονύχτια προσπάθεια να μείνει το εθνικό δίκτυο ανοιχτό, η κεντρική οδική αρτηρία έκλεισε λίγο πριν τις 06:00 το πρωί.

Η Τροχαία ακινητοποιεί τα οχήματα στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά και δεν επιτρέπει να κινηθεί κανένα όχημα μέχρι το 93 χιλιόμετρο, στη Θήβα.

Λίγο μετά της 8:00 το πρωί έκλεισε και η κάθοδος της Εθνικής προς Αθήνα στο ύψος του σχηματαρίου.

 Αυτό σημαίνει πως η Αθήνα έχει αποκοπεί οδικώς από την υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, έχει σημειωθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη (Δήμος Κηφισιάς), στο ρεύμα προς Λαμία και από το Σχηματάρι στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στην έξοδο της Αττικής Οδού προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας
  • Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Καισαριανής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφόρο Κατεχάκη.
  • Στη λεωφόρο Κατεχάκη, στην έξοδο προς Καισαριανή.
  • Στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι μέσα στα οχήματά τους και κανείς δεν τους ενημερώνει πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Αφήστε μια απάντηση