Μετά από καταγγελία φίλων των Ενεργών Πολιτών Στερεάς και επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έγινε κινητοποίηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Βοιωτίας με ευθύνη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Γιάννη Ταγκαλέγκα κι έκλεισε η ανοικτή χωματερή που είχαν δημιουργήσει ασυνείδητοι, λίγα μέτρα πάνω από την Παραλίμνη.
Η Περιφερειακή παράταξη στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: «Ελπίζουμε να συνεχισθούν οι έρευνες για την ταυτοποίηση των αποβλήτων και την σύλληψη και τιμωρία των υπευθύνων».
Προς Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Διεύθυνση Περιβάλλοντος
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
Κοινοποίηση Δήμος Χαλκιδέων
Κύριοι
Με την παρούσα σας ενημερώνω για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα και της “Παραλίμνης”, από την οποία υδροδοτείται μεγάλο μέρος του Δήμου της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα :
Οι κίνδυνοι ρύπανσης της Παραλίμνης δεν είναι απλά υπαρκτοί, είναι βέβαιοι αν ήδη μετά και από τις τελευταίες βροχές δεν έχει ήδη ρυπανθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και η “Παραλίμνη”.
- Να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα απόβλητα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες εξυγίανσης της περιοχής.
- Να παρθούν δείγματα των αποβλήτων και να γίνει έρευνα πιστοποίησης της πηγής προέλευσης τους.
- Να εκκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και ποινικής δίωξης όλων των υπευθύνων της ρύπανσης και των μεταφορέων.
- Να αστυνομευθεί η περιοχή για το επόμενο διάστημα ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέες απόπειρες απόθεσης αποβλήτων ευρύτερα στην περιοχή.
Συνημμένα στην συνέχεια σας παραθέτω σε αρχείο μια σειρά από φωτογραφίες που πιστοποιούν την εγκληματική ενέργεια.