Έκλεψαν καλώδια χαλκού 1,4 χλμ από εργοστάσιο

share on:

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τέσσερις 4 ημεδαποί ηλικίας 48, 41, 26 & 16 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι δράστες μετέβησαν με 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε εργοστάσιο της ευρύτερης περιοχής και αρχικά αφαίρεσαν 800 μέτρα καλώδια χαλκού, αξίας 8.000 ευρώ, από τα 1.600 συνολικά μέτρα που είχαν κόψει και αποχώρησαν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί, μετά από άμεσες και επιστάμενες αναζητήσεις, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με τα ανωτέρω οχήματα, τη στιγμή που επέστρεφαν στην ανωτέρω επιχείρηση, προκειμένου να αφαιρέσουν τα υπόλοιπα 800 μέτρα καλώδια χαλκού, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα μεσημβρινές ώρες της 12-8-2017, είχαν προβεί στην κλοπή 600 μέτρων καλωδίων χαλκού, αξίας 6.000 ευρώ, πάλι από το ίδιο εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για συναφή αδικήματα, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης διάπραξης κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Αφήστε μια απάντηση