Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

share on:

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σε συνέχεια του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων  που ισχύει από σήμερα το απόγευμα έως και την Παρασκευή 8/11/2019  με κύρια χαρακτηριστικά : Τις  βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρέςπου αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής Στερεάς Ελλάδα και βαθμιαία της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε.  καλούνται να  ενημερώσουν όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσουν τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες,  ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Επίσης θα ενημερωθούν οι Δήμοι και οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων δια των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας ,  να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα και να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με το σχεδιασμό τους και τις αρμοδιότητές τους , όπως ορίζονται στο έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα  “Σχεδιο δράσεων  Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων” .

Αφήστε μια απάντηση