Έπεσε χθες η αυλαία για τα «Θερμοπύλεια 2017»

share on:

Με μια μουσική συναυλία ολοκληρώθηκαν χθες, οι εκδηλώσεις για τα «Θερμοπύλεια 2017» στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, το Μουσικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης», η αντρική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» και η χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας.

Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Αρτεμίσιο: οι “Θερμοπύλες” της θάλασσας» από την εκδότρια Νίκη Καλέμη και τον συγγραφέα – ερευνητή Αλέξανδρο Καλέμη, ενώ ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τίμησε τον πρώτο αρχαιοφύλακα των αρχαιοτήτων των Θερμοπυλών Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο, για την επί δεκαετίες προσφορά του.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών περιελάμβαναν ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Αριστέα Παπασταθοπούλου με τίτλο «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση» και παρουσίαση από το λογοτέχνη Δημήτρη Φαφούτη του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων με θέμα «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες». Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου έκλεισαν με τη Θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, μια συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «Λάιος».

Αφήστε μια απάντηση