Έπιασε δουλειά η Επιτροπή για τα αδέσποτα στη Λαμία

share on:

Συνεδρίασε για πρώτη φορά το μεσημέρι της Τρίτης, με πλήρη σύνθεση, η νεοσύστατη 5μελής επιτροπή για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαμιέων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός κατ’ αρχήν καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής που είναι η Αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού Αγγέλα Μπαρτσιώκα, ο Θέμης Σχοινάς, η κτηνιάτρος Μαριάννα Αντωνακάκη και ο εκπαιδευτής σκύλων Βασίλης Τσιαμπούλας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Επιτροπή χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραίσκου όσο και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Μουστάκα, ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη μιας έμπειρης υπαλλήλου, που θα βοηθήσει στη καλύτερη λειτουργία του Κυνοκομείου τόσο οργανωτικά όσο και διοικητικά.

Ακολούθησε ενημέρωση από την κτηνίατρο για την κατάσταση του Kυνοκομείου.

Όπως είπε η κα Αντωνακάκη αυτή τη στιγμή στο Κυνοκομείο Λαμίας βρίσκονται 178 στειρωμένα ζώα, 26 αστείρωτα και 28 κουτάβια. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα και θα πρέπει να γίνουν στον χώρο έργα αποκατάστασης.

Ο κ. Στασινός διάβασε έγγραφο της Αστυνομικής διεύθυνσης σχετικά με τις καταγγελίες πολιτών για επίθεσεις από αδέσποτα σκυλιά, τονίζοντας ότι είναι άμεση ανάγκη να τσιπαριστούν όλα τα ζώα και να καταχωρηθούν τόσο στην τράπεζα δεδομένων του υπουργείου, όσο και σε αυτή του Δήμου Λαμιέων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στη Δημοτική Αρχή για να δοθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να καλυφθούν οι ελλείψεις του Κυνοκομείου και τα λειτουργικά του έξοδα.

Παράλληλα θα προταθεί να αναλάβει ο Δήμος για ορισμένες κατηγορίες δημοτών τη δωρεάν στείρωση των ζώων, ενώ  για τις υπόλοιπες περιπτώσεις να δοθεί κάποια επιδότηση.

Για τα δεσποζόμενα ζώα θα ζητηθεί η συνδρομή της Εισαγγελικής Αρχής και της Αστυνομίας ώστε να καταγραφούν και να τσιπαριστούν, ενώ για κάποια ζώα που έχουν επιθετικό χαρακτήρα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές και θα γίνει προσπάθεια όπου υπάρχουν αγέλες να «σπάσουν» ώστε να επέλθει η ηρεμία σε συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζονται προβλήματα, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αγίου Λουκά με συγκεκριμένα σκυλιά.

Πρόταση της Επιτροπής πέρα από την μεταφορά κάποιων ζώων σε άλλες περιοχές του Δήμου, είναι κάποια προβληματικά να μεταφερθούν στο Κυνοκομείο με τη δέσμευση ότι κάποια από αυτά που ήδη βρίσκονται εκεί και δεν παρουσιάζουν επιθετικές διαταραχές να ενταχθούν και πάλι σε διάφορα μέρη της πόλης, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το Κυνοκομείο που ήδη είναι υπερπλήρες.

Αφήστε μια απάντηση