Έφαγαν κοντοσούβλι 120 μέτρων στην Αμφίκλεια

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, την αρωγή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και κυρίως τον έντονο εθελοντισμό, την αγάπη για τον τόπο, την πλούσια συλλογική δράση και την οργανωτική δεινότητα, ιδιότητες οι οποίες χαρακτηρίζουν ανέκαθεν τους Αμφικλειώτες, αλλά και χάρις στον επαγγελματισμό όλων των εμπλεκομένων, η αποκριάτικη Κυριακή είχε όλα τα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εννοεί κάποιος με τον όρο σωστή ψυχαγωγία = {αγωγή της ψυχής.}

Αυτή την εξαιρετική αγωγή ψυχής [ψυχαγωγία] την γεύτηκαν έντονα μέχρι αργά το απόγευμα οι κάτοικοι και οι πάμπολλοι επισκέπτες της κωμόπολης μαζί με το αποκριάτικο κοντοσούβλι των 120 μέτρων που έγινε ανάρπαστο!

 

Αποκριάτικες στιγμές

Εκτός από το περίφημο κοντοσούβλι της Κυριακής, το αποκριάτικο πρόγραμμα τηρήθηκε, βοηθούντος του καιρού, κατά γράμμα όσον αφορά και στις άλλες ενδιαφέρουσες παιδευτικές αλλά και λειτουργικές, ψυχαγωγικές, πατροπαράδοτες δράσεις, με αποκορύφωμα το άναμμα της μεγάλης φωτιάς (παραδοσιακό ΧΕΪ) και το γλέντι γύρο από αυτή.

Άλλωστε η θράκα από τα πουρνάρια της φωτιάς αυτής μεταφέρεται και χρησιμοποιείται για το ψήσιμο την επομένη.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας δραστηριοποιήθηκε  σε χρήσιμες παιδευτικές, ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δράσεις, κυρίως για τα παιδιά.

Ο Σύλλογος Γυναικών, «εκ των ων ουκ άνευ» όπως πάντα.

 

ΥΓ: Θετικό το ότι απουσίαζαν παντελώς και την επόμενη μέρα, εύκολες, φτηνιάρικες και ιδιαίτερα τραβηγμένες λεκτικές ή αισθητικές ακρότητες, στο όνομα της αποκριάτικης σκωπτικής παράδοσης.

 

Τα κούλουμα στην Αμφίκλεια

Έγινε και στην Αμφίκλεια, όπως είναι φυσικό, ημερολογιακά και θρησκευτικά η είσοδος στην Σαρακοστή η οποία σηματοδοτήθηκε επί πλέον με την κλασική νόστιμη φασουλάδα και τα σαρακοστιανά, προσφορά του τοπικού Λαογραφικού Συλλόγου. Με τάξη, οργάνωση και συνεχή ροή κόσμου, με συνοδεία μουσικής αλλά και οίνου, τα απόλαυσαν κάτοικοι και επισκέπτες κάτω από έναν μουντό καιρό..

Τα γειτονικά μικρά μουσεία όπως και η αίθουσα ενθυμημάτων του αείμνηστου πρωθυπουργού Αθ. Ευταξία αύξησαν την επισκεψιμότητα τους.

 

Δ.Ι.Καλπύρης

Αφήστε μια απάντηση