Έφτασε η ώρα οι νέοι της κρίσης να βγουν μπροστά (video)

share on:

Να βάλουν τέλος στο μοντέλο του αρχηγισμού, της παρέας και των φέουδων, στηρίζοντας τη δημιουργία ενός θεσμικού κόμματος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, κάλεσε τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, μίλησε την Κυριακή το μεσημέρι στη Λαμία στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και τόνισε ότι ο νέος φορέας δεν θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

«Κάθε απλό μέλος να μπορεί να συνεισφέρει με τις απόψεις του. Είναι αδιανόητο να μην εισακούονται οι οργανώσεις, τα κεντρικά όργανα, τα πολιτικά στελέχη σε κρίσιμα ζητήματα και να μαζεύονται 5–6 παλαιοί πρωταγωνιστές και να χαράζουν την πολιτική της παράταξης. Αυτά πρέπει να τελειώσουν».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι για να επιστρέψει ο λαός στην πολιτική και ειδικά στη Δημοκρατική Παράταξη «θέλει καθαρές κουβέντες και σχέδιο. Θέλει να πειστεί ότι η ελπίδα θα είναι πραγματική. Πρέπει να ξαναγκαλιάσουμε τον κόσμο που εξαπάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για το λαό που δεν άντεξε. Για να επιστρέψει πρέπει η παράταξη να ανανεωθεί ηθικά, πολιτικά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Σε κάθε τοπική κοινωνία να αξιοποιήσουμε τα παλιά έμπειρα στελέχη που είναι αποδεκτά από την τοπική κοινωνία κι όχι αυτούς που είναι σύμβολα του πελατειακού κράτους και της δημαγωγίας και που τους βλέπει ο πολίτης και γυρνά την πλάτη». 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και πάλι στη νέα γενιά επισημαίνοντας πως πρέπει «να χρησιμοποιήσουμε τους νέους που είναι σημαδεμένοι από την κρίση, που έχουν εργαστεί που έχουν εμπειρία και γνώση να συγχρονίσουν την πατρίδα μας με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Κι όχι τους νέους που είναι αρεστοί στην εκάστοτε ηγεσία και αποδέκτες της οποιοσδήποτε στρατηγικής της κεντρικής εξουσίας. Δεν ηττήθηκαν οι ιδέες μας. Ηττήθηκαν τα πρόσωπα, ηττήθηκε η κουλτούρα, ηττήθηκε ο καθεστωτισμός. Εάν αποτάξουμε από πάνω μας όλα αυτά τα στοιχεία και κρατήσουμε τα θετικά και εμφανίσουμε κάτι πραγματικά καινούργιο, εγώ εκτιμώ ότι ο ελληνικός λαός θα επιστρέψει».

Ζήτησε τέλος τη στήριξη των πολιτών για να φτιαχτεί μια πραγματικά συλλογική παράταξη. «Σας ζητώ να ψηφίσετε αυτόν που ξέρετε ότι θα μπορεί να διευρύνει τα όρια της παράταξης αλλά κι αυτόν που γνωρίζει ότι εσείς είστε έτοιμοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να ξανακάνουμε την παράταξή μας μεγάλη όχι μόνο για το καλό της παράταξης αλλά πάνω από όλα για το καλό της πατρίδας και των επόμενων γενεών».

*** Την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων αρκετοί αυτοδιοικητικοί  Α’ και Β’ βαθμού, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και φίλοι της κεντροαριστεράς.

***  Την παρουσίαση του ευρωβουλευτή και υποψήφιου για την αρχηγία της Δημοκρατικής παράταξης, έκανε ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Βασίλης Γκούβας, ενώ στο πάνελ από πλευράς ΝΕ ήταν ακόμη ο Βασίλης Μιχόπουλος και ο Άκης Τζιμούρτος.

 

Αφήστε μια απάντηση