Έφτασε και στη Βουλή το αίσχος της πλατείας Πάρκου στη Λαμία

share on:

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την αυξανόμενη παραβατικότητα στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Ειδικότερα ο κ. Σταϊκούρας απευθύνει στον υπουργό Εσωτερικών τα ακόλουθα ερωτήματα:

1ον. Υπάρχει σχεδιασμός του Υπουργείου για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου σε κεντρική πλατεία της Λαμίας;

2ον. Εμμένει το Υπουργείο στη θέση πως θα εξετάσει μελλοντικά την αναγκαιότητα ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία, παρά τη σαφή δέσμευσή του για ίδρυση μόλις πριν ένα χρόνο;

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιαίτερη παραβατικότητα σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης της Λαμίας, την πλατεία Πάρκου.

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει αυξητικές και διευρυνόμενες διαστάσεις. Η κατάσταση πλέον φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου.

Η άλλοτε τουριστική πλατεία της πόλης έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης συγκεκριμένων ατόμων και ομάδων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα παραβατικότητας να είναι καθημερινά, ενώ τοξικομανείς και κάτοχοι απαγορευμένων ουσιών φαίνεται πως έχουν επιλέξει την εν λόγω πλατεία ως «στέκι» τους.

Φτάσαμε στο σημείο μαθητές, κάτοικοι και απλοί διερχόμενοι πολίτες να φοβούνται πλέον ακόμη και να διασχίσουν την πλατεία!

Δυστυχώς οι φιλότιμες προσπάθειες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας δεν φαίνεται να επαρκούν.

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και δραστηριοποιούμενοι πέριξ και πλησίον της πλατείας Πάρκου, απογοητευμένοι, ζητούν άμεσες παρεμβάσεις, δημοσιοποιώντας σχετικές επιστολές και υπογραφές».

 

Κραυγή αγωνίας από τους καταστηματάρχες

 

Με την ευκαιρία δείτε το έγγραφο-κραυγή αγωνίας που έστειλαν οι καταστηματάρχες της πλατείας Πάρκου, στον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καρα’ί’σκο καθώς και στο εισαγγελέα, ζητώντας να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να λάβει τέλος αυτό το αίσχος και να επανέλθει η πλατεία στην πρότερη μορφή της:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση