Αγιασμοί σε παιδικούς σταθμούς από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

share on:

Ξεκίνησε χθες την υλοποίηση του προγράμματος επισκέψεων και αγιασμών στις Σχολικές Μονάδες της Φθιώτιδας, ο Μητροπολίτης κ. Συμεών.

         Το πρωί της Παρασκευής τέλεσε διαδοχικά αγιασμό στους Δημοτικούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων στη Ν. Μαγνησία (3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός) και στα Καλύβια Λαμίας (6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός).

          Μετά  το πέρας της Ακολουθίας ο ποιμενάρχης είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές και απηύθυνε στα παιδιά εγκάρδιες πατρικές ευχές για τη νέα Σχολική χρονιά.

          Σε δήλωσή του στα τοπικά Μέσα Επικοινωνίας  ο κ. Συμεών ανέφερε:

          «Ξεκινάει μια νέα Σχολική χρονιά στην Πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της Πανδημίας και λόγω της υγειονομικής κρίσης στην οποία βρισκόμαστε, η οποία έχει ιδιαιτερότητες και στις οποίες  τα παιδιά θα μας δείξουν το παράδειγμα σ’ εμάς τους μεγάλους.

          Οι περισσότεροι ανησυχούν κατά πόσο τα παιδιά αφομοιώνουν διάφορα διδάγματα, είτε αφορούν την υγειονομική τους συμπεριφορά, είτε αφορούν την κοινωνική τους συμπεριφορά. Όποιος όμως έχει εργαστεί με τα παιδιά γνωρίζει, και ξέρει, ότι τα παιδιά είναι αυτά, τα οποία αφομοιώνουν, τα οποία σαν σφουγγάρια αρπάζουν κάθε μορφής γνώση και διδάσκουν εμάς τους μεγάλους.

          Ήθελα να ξεκινήσω τους αγιασμούς από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι ο μόνος εκπαιδευτικός χώρος, ο οποίος έχει συναρμοδιότητα πολλών φορέων, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εργασίας, γιατί υπάρχει και η κοινωνικοπρονοιακή πλευρά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Ήρθα λοιπόν, να πω ένα ευχαριστώ στο Δήμο Λαμιέων και σε όλους τους Δήμους μας, οι οποίοι έχουν τέτοιες δομές τέτοια σπίτια για τα παιδιά. Εδώ αισθάνονται τα παιδιά, ότι είναι το πρώτο τους σπίτι, έξω από το οικογενειακό τους σπίτι, είναι η πρώτη της έξοδος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό πώς θα κοινωνικοποιηθούν εδώ, πώς θα ζήσουν τα  πρώτα βήματα της ζωής τους.

 Ήρθα να ευλογήσω τα παιδιά, ήρθα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την άψογη εργασία που γίνεται, την ευγνωμοσύνη μου, αλλά και τι να διαβεβαιώσω, ότι η Εκκλησία μας θα στέκεται αρωγός, συνοδοιπόρος, συνεργάτης, αλλά και η ίδια αναπτύσσοντας δράσεις επικουρικές και βοηθητικές, θα συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο, το οποίο έχει κοινό παρονομαστή, το όφελος των παιδιών και τη βοήθεια στη νέα οικογένεια, που μάλιστα με τις δυσκολίες και τις εθνικές συνθήκες, στις οποίες βρισκόμαστε, με την υπογεννητικότητα να αποτελεί την πιο σοβαρή πανδημία η οποία ταλανίζει την Πατρίδα μας ομολογώ, ότι η στήριξη μας, είναι χρέος μας, είναι χρέος Πατριωτικό και Εθνικό».

Αφήστε μια απάντηση