Αγνοείται η ισοτιμία στα ΚΔΑΠ

share on:

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από μέλη της σχετικά με την προκήρυξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων, που αφορά θέσεις γυμναστών στα ΚΔΑΠ.

    Για το θέμα αυτό που υπάρχουν αρκετά παράπονα και μαρτυρίες ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Οι διαμαρτυρίες επικεντρώνονται κυρίως σε ασάφειες της προκήρυξης, που αφορούν την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στη δημιουργική απασχόληση παιδιών και στο γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά, οι αντίστοιχες προσλήψεις έγιναν με απευθείας ανάθεση, με αποτέλεσμα οι περσινοί «απευθείας» προσληφθέντες να τύχουν και φέτος προνομιακής αντιμετώπισης μέσω της μοριοδότησης.  Και όχι μόνον, αλλά οι σχετικές αντιρρήσεις και ενστάσεις των ενδιαφερομένων παραμένουν μέχρι σήμερα αναπάντητες. 

    Εύλογα συνεπώς διαπιστώνει κάνεις ότι η αρχική απευθείας ανάθεση, μετατρέπεται σε πρόσληψη των ιδίων ατόμων μέσω «φωτογραφικής» προκήρυξης,  σε πλήρη καταστρατήγηση της νομοθεσίας και της χρηστής διοίκησης.

     Σε μια κοινωνία που απαιτεί  ισότιμη αντιμετώπιση και  ίσες ευκαιρίες για όλους, καλείται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων, να παράσχει τις δέουσες εξηγήσεις,  να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την υφιστάμενη αδικία.

      Η Ένωση μας προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών της και την ισοτιμία,  θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα διεκδικεί κάθε τι δίκαιο και ηθικό όπως αρμόζει σε κάθε εκπαιδευτικό». 

Αφήστε μια απάντηση