ΑΕΚ: Στη θέση του Νίκου Νεόφυτου ο Σωτήρης Δρίκος

share on:

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Δρίκος, θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Νεόφυτου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Η σχετική ανακοίνωση: «Το ΤΑΠ ΑΕΚ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή κ. Νίκο Νεόφυτο. Μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, ανάμεσα στον πρόεδρο του ΤΑΠ, κ. Μάνο Μακρή, και τον κ. Νίκο Νεόφυτο, αποφασίστηκε η από κοινού λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το ΤΑΠ ΑΕΚ ευχαριστεί τον κ. Νίκο Νεόφυτο για την σημαντική προσφορά του τόσο στην άνοδο από την Α2 στη μεγάλη κατηγορία, όσο και στην εδραίωση στην Volleyleague και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του. Παράλληλα το ΤΑΠ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή κ. Σωτήρη Δρίκο. Ο κ. Δρίκος αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους Έλληνες τεχνικούς, έχοντας βρεθεί στον πάγκο των: Άρη Νικαίας, ΑΕ Νικαίας, Ολυμπιακού, Κηφισιάς, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ αποτέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών. Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ καλωσορίζει τον κ. Σωτήρη Δρίκο και του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στον “ κιτρινόμαυρο” πάγκο.

To βιογραφικό του Σωτήρη Δρίκου:
Εχει γεννηθεί 4 Οκτωβρίου 1968 στον Πειραιά.
Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με MCs στην προπονητική αθλοπαιδιών με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Είναι έγγαμος με ένα παιδί.
Ανέλαβε προπονητής στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ στις 2 Ιανουαρίου 2019 στη θέση του Νίκου Νεόφυτου.
Στις 8 Ιουλίου του 2013 ο Σωτήρης Δρίκος ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ανδρών και έμεινε μέχρι και 10 Φεβρουαρίου 2017.
2011-12: Προπονητής του Γ.Σ.Ηρακλής στην Α1 κατηγορία ανδρών κατακτώντας το νταμπλ.
2008-11: Προπονητής Α.Ο.Π.Κηφισιά στην Α1 κατηγορία ανδρών.
2007-08: Προπονητής Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στην Α1 κατηγορία ανδρών (3η θέση).
2001-05: Προπονητής Α.Ε.Νίκαια στην Α1 κατηγορία ανδρών. Κορυφαία επιτυχία η κατάκτησητου κυπέλλου Ελλάδας στο φάιναλ-8 της Καλαμάτας.
2000-01: Προπονητής Γ.Ν.Ο.Άρης Νίκαιας στην Α1 ανδρών
1998-00: Προπονητής του Γ.Ν.Ο.Άρη Νίκαιας που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α2 ανδρών και προπονητής ομάδας εφήβων του Γ.Ν.Ο.Άρη Νικαίας που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.
1998-99: Προπονητής ομάδας εφήβων του Γ.Ν.Ο.Άρη Νικαίας που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.
1998: Προπονητής του 2ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγοριών που έγινε το Μάιο του 1998 στην Ηλιούπολη.
1997-98: Προπονητής του Γ.Ν.Ο.Άρη Νίκαιας ανδρών που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β΄Εθνική κατηγορία.
Το 1997 ήταν προπονητής στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.
1994-97: Προπονητής στην ομάδα γυναικών του Γ.Ν.Ο.Άρης Νίκαιας στη Β΄Εθνική και των τμημάτων υποδομής.

Αφήστε μια απάντηση