Φθιώτιδα

Ακυρώθηκε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της ΠΕΛ

Από το δικηγορικό γραφείο του πρώην δημάρχου Λαμιέων και αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκαν τα εξής :

Από την ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 15ης Δεκεμβρίου 2023, μας είχε ανατεθεί η εντολή να ασκήσουμε ανακοπή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας, για ακύρωση της αναγκαστικής κατάσχεσης και του πλειστηριασμού του ακινήτου της ΠΕΛ, που είχε οριστεί για την 10/07/2024.

Σε εκτέλεση της εντολής αυτής ασκήσαμε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας ανακοπή, η εκδικάστηκε την 19η Απριλίου 2024.

Επί αυτής, εκδόθηκε η με αριθμό 4/2024 απόφαση, η οποία :

(α) έκανε ΔΕΚΤΗ την ανακοπή μας.

(β) ΑΚΥΡΩΝΕΙ την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό.

Δηλαδή η εν λόγω απόφαση καθιστά άκυρη και ανενεργή την εκτέλεση που επιβλήθηκε, δυνάμει της με αριθμό 1256/06-12-2023 έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, του δικαστικού επιμελητή της Περιφέρειας του Εφετείου Λαμίας, με έδρα το Πρωτοδικείο Λαμίας, Δημητρίου  Βλάχου.

Σημειώνουμε ότι το Δικαστήριο για να καταλήξει στη κρίση του, για ακυρότητα της κατάσχεσης, έκρινε ότι :

(α) νομίμως κατέχει το ακίνητο o «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και του παραχωρήθηκε με νόμιμο τρόπο, δυνάμει του Ν.4605/2019 και

(β) ότι νομίμως εκτελείται, εντός του ακινήτου της ΠΕΛ, το έργο «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας».

Σχετικές αναρτήσεις

Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ

efthia

Συνεχίζονται οι πιέσεις από το Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας για το Κτηματολόγιο

efthia

Συντήρηση του οδοστρώματος σε τμήματα των Εθνικών δρόμων

efthia
Φόρτωση....