Ακόμη 40 συμμετοχές για το Μονοπάτι Παρνασσού 2019

share on:

Απομένουν ώρες πλέον για την έναρξη της διοργάνωσης «Μονοπάτι Παρνασσού 2019» και η οργανωτική επιτροπή ϕροντίζει για τα τελευταία οργανωτικά ζητήματα.

Παράλληλα έκανε γνωστό στους ενδιαϕερόμενους, πως θα διατεθούν 40 ακόμη συμμετοχές σε κάθε μία από τις τρεις ορεινές διαδρομές της διοργάνωσης.

Οι συμμετοχές αυτές θα διατεθούν στη γραμματεία το Σάββατο και την Κυριακή.

Ενημερώνει επίσης για τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν στον Παρνασσό. Καθώς ο ϕετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα δριμύς, με πολύ μεγάλες χιονοπτώσεις, η διαδρομή των 24,2 χιλιομέτρων, εξακολουθεί να έχει ποσότητες χιονιού από το 7ο έως και το 13ο χιλιόμετρο, καθώς και κατά τόπους λασπωμένο μονοπάτι με τρεχούμενα ή λιμνάζοντα νερά από το λιώσιμο του χιονιού. Η κατάσταση του μονοπατιού λόγω των βροχών που συνεχίζονται αλλάζει απο μέρα σε μέρα.

Έχουν καταβληθεί ήδη μεγάλες προσπάθειες, από την διοργάνωση, για να βρεθεί η διαδρομή του αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στην ασϕαλέστερη για τους αθλητές.

Η πρόγνωση του καιρού μιλά για αραιή συννεϕιά την Κυριακή στην Αμϕίκλεια με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς. Κατά συνέπεια στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής του αγώνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός των δρομέων θα πρέπει να είναι μάλλον χειμερινός παρά ανοιξιάτικος. Χρήσιμη θα είναι στους δρομείς η χρήση μπατόν, τα αδιάβροχα παπούτσια με μικρή γκέτα, καθώς και τα γυαλιά ηλίου για την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, στα μέρη της διαδρομής που έχουν χιονοκάλυψη.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι 3 παιδικοί αγώνες για παιδιά 6 έως 15 ετών και θα ακολουθήσει για όλους ο αγώνας Αμϕίκλεια City Trail στον παραδοσιακό οικισμό της Αμϕίκλειας, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι αγώνες όπως κάθε χρόνο διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Διόνυσος» Αμϕίκλειας σε συνεργασία με την Περιϕέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμϕίκλειας-Ελάτειας.

Αφήστε μια απάντηση