Ανακοίνωση-απάντηση της ΔΑΚΕ Φθιώτιδας στους διασπαστές

share on:

   Καταφέραμε κάτω από αντίξοες συνθήκες με διασπαστικές τάσεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα από την παράταξη της ΔΑΣ που μας έσυρε στα δικαστήρια με μοναδικό στόχο να σταματήσει το Συνέδριο και να μην συνεχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια που κάναμε όλες οι υγιείς συνδικαλιστικές παρατάξεις να βγούμε από το αδιέξοδο.

 Ένα αδιέξοδο που θα είχε στόχο τη διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος από την παράταξη της ΔΑΣ που διέσπασε το εργατικό κίνημα σε δύο Εργατικά Κέντρα στο Νομό μας , με μοναδικό τους στόχο τα κομματικά τους οφίτσια.

   Βγήκαμε δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η παράταξή μας θα συνεργαστεί με όλες τις υγιείς παρατάξεις για το καλό όλων. Θα συνεχίσουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια τη δράση μας , να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους – στους άνεργους – στον κάθε πολίτη να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά του και όλοι μαζί να βγούμε από το αδιέξοδο.

Τα χρόνια της κρίσης είναι δύσκολα. Δεν περισσεύει κανείς.

   Μαζί με την παράταξή μας να γίνουμε μια γροθιά και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος που χάσαμε. Η ΔΑΚΕ θα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις του τόπου μας δίπλα στους εργαζόμενους , κατά των μνημονίων , υπέρ των αγώνων με όλες τις μορφές πάλης , με στόχο την κατάργηση των μνημονίων , ώστε να βρεθεί ο σωστός βηματισμός πάλης για να μη χαθούν κεκτημένα ετών.

 Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιες τραγικές φιγούρες στο συνδικαλιστικό κίνημα με την επωνυμία ΕΝΟΤΗΤΑ , διασπαστές της παράταξής μας , ουρές εργοδοτικών συμφερόντων , ουρές κομματικών παραγόντων που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν την διάσπαση της παράταξής μας με γνώμονα να γίνουν πολιτική φούστα των εκάστοτε προέδρων της παράταξης.

   Η ιδρυτική διακήρυξη των διασπαστών δείχνει την τάση στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, έχοντας πρότυπο τον κο Τσαμάζ της COSMOTE , έχοντας πρότυπο τις περικοπές και τα μνημόνια. Αυτή είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ. Το καινούργιο φαινόμενο των τζιτζιφιόγκων – αυτών που δεν δούλεψαν ποτέ και κρύφτηκαν πίσω από τις καρέκλες τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτούς που προσπάθησαν τη διάσπαση  στο 1ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας .

Τα διασπαστικά τηλέφωνα που έκαναν στους συνέδρους , δεν έπιασαν καρπούς.

Η ΔΑΚΕ βγήκε ΕΝΙΑΙΑ – ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ και ΕΝΩΜΕΝΗ.

ΦΑΓΑΝΕ ΠΟΡΤΑ.

Οι εργαζόμενοι έχουν και νου και γνώση.

Η παράταξή μας μετά το 8ο Συνέδριό της βγήκε πιο δυνατή .

Όσο και να προσπαθήσουν να μας διασπάσουν, τόσο μας πορώνουν.

ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Εμείς θα είμαστε στο δρόμο με τους εργαζόμενους και όχι με τους διορισμένους κομματικούς συνδικαλιστές , αυτούς που έχουν τάσεις μέχρι και να κατέβουν Βουλευτές για προσωπικές τους επιλογές και οφίτσια.

Η παράταξή μας εξέλεξε Όργανα .

Έχουμε Πρόεδρο , έχουμε Καταστατικό, έχουμε Σφραγίδα, έχουμε την Εργατική Τάξη μαζί μας.

Στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» αφήνουμε τους εργοδότες και τα μνημόνια.

Η ΔΑΚΕ Νομού Φθιώτιδας θα απαντάει ΠΑΝΤΑ στους Διασπαστές .

Όταν αυτοί θα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, θα παίρνουν απαντήσεις.

Αφήστε μια απάντηση