Ανακοίνωση-απάντηση της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

share on:

Απάντηση  στην προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε σήμερα η Δημοτική Αρχή Λαμιέων σχετικά με όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα στη Λαμία γύρω από την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο Δήμος Λαμιέων μιλάει για «γκεμπελίστικη λογική» από τους συνδικαλιστές και τονίζει με έμφαση ότι η Δημοτική Αρχή απολογείται μόνο στους δημότες του κι ότι «συνεχίζουμε το δρόμο μας».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση-απάντηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την «γκεμπελίστικης λογικής» ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ της 18-9-2017, με προεξάρχοντα στοιχεία της τον συνδικαλιστικό τσαμπουκά, την απόπειρα υποκατάστασης των πολιτικών οργάνων του Δήμου, με ή χωρίς τις ευλογίες της δημοτικής αντιπολίτευσης και την επίδειξη δύναμης με συντεχνιακή αντίληψη και προσανατολισμό, η δημοτική αρχή σημειώνει τα ακόλουθα:

Προφανώς, δεν πέρασε καν από το μυαλό των συντακτών της ανακοίνωσης, ότι πρωταρχική υποχρέωση και βασική αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, λόγος, άλλωστε, που δικαιολογεί και την ύπαρξή τους και όχι ο συμβιβασμός τους με ένα αρρωστημένο καθεστώς διαπλοκής, παρασιτισμού και παρακμής, με κύριους εκφραστές τους κατ’ επάγγελμα εργατοπροστάτες και επίδοξους συγκυβερνήτες ενός φαύλου συστήματος, με αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωση προσώπων και πολιτικών.

Κατά τους συντάκτες της ανακοίνωσης, η βίαιη κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί κατά των Δημοτικών Συμβούλων, όχι μόνο δικαιολογούνται απόλυτα, αλλά …κινούνται και μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, ενώ, αντίθετα, η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εξασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν πράξεις αυταρχισμού και τρομοκρατίας !!!

Όταν οι συνδικαλιστές  της ΠΟΕ-ΟΤΑ θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα την ακύρωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην πάρει αποφάσεις με τις οποίες αυτοί δεν συμφωνούν, όταν θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα την καθύβριση, τον προπηλακισμό και το γιουχάισμα των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά υπέμειναν αυτό το μαρτύριο επί δεκάωρο μη υποκύπτοντας στο δέλεαρ του χειροκροτήματος, όταν θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα το κλείσιμο των μικροφώνων, το πέταμα των φακέλων και των μικροφώνων του Προεδρείου και, ιδίως, όταν αυτά όχι μόνο δεν ενοχλούν καθόλου τη δημοτική αντιπολίτευση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά έχουν και τις ευλογίες της, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

Όταν, επιπλέον, αντιστρέφονται οι όροι και οι δράστες εμφανίζονται ως θύματα και κατήγοροι, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λογικής λειτουργίας. Όταν εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως υβριζόμενους και προπηλακιζόμενους εκείνοι που με τη βία εκδίωξαν τους Δημοτικούς Συμβούλους από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καταλαμβάνοντάς την για να μη συνεχιστεί η συνεδρίαση, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα ισχυρίζονταν αν η συνεδρίαση δεν καταγράφονταν με ήχο και εικόνα.

Και αν αυτές οι πράξεις των συνδικαλιστών (;) λίγο μπορεί να ενδιαφέρουν τους πολίτες, οι οποίοι ούτε τους επέλεξαν, ούτε και τους νομιμοποίησαν, πώς δικαιολογεί την εν γένει στάση της η αντιπολίτευση που ταυτίστηκε απόλυτα μαζί τους, επενδύοντας προφανώς στο χάος; Με την εσκεμμένη καθυστέρηση λήψης απόφασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων ποιον τιμωρούσε; Τους δημότες που τους εμπιστεύθηκαν; Πιστεύουν άραγε ότι συμμαχώντας και επενδύοντας στο σκοτάδι θα νικήσουν το φως; Πλανώνται πλάνην οικτράν. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο.

Στους πολίτες που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε πιστά και με όλες μας τις δυνάμεις και μόνο σ’ αυτούς απολογούμαστε καθημερινά και αυτοί είναι εκείνοι που θα κρίνουν τελικά το έργο μας θετικά ή αρνητικά. Αυτούς έχουμε μπροστά μας, αυτούς υπηρετούμε και μ’ αυτούς συνομιλούμε.

Λάθος πόρτα χτύπησαν οι εκφραστές της αντίδρασης και της χαοτικής απραξίας. Οι απειλές τους, οι οποίες μόνο οίκτο προκαλούν, μας αφήνουν αδιάφορους και απαθείς. Ας τις κρατήσουν, λοιπόν, για τους συνθηκολογημένους πολιτικούς που είναι δεκτικοί και ευεπίφοροι τέτοιων εκβιαστικών πρακτικών.

Εμείς κοιτάζουμε μόνο μπροστά και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας».

Τι έλεγε η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Σταυρογιάννη του δήμου Λαμιέων, διατύπωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ , όσον αφορά ευθύνες , τακτικές αλλά και μεθοδεύσεις, στο οξύτατο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τον καταγγέλλει για την αυθαίρετη και βίαιη , όπως αναφέρει , απόλυση 47 εργαζομένων αλλά και για ιδιωτικοποίηση “ της υπηρεσίας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα συγκεκριμένου εργολάβου”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που εκτός των άλλων έχει προχωρήσει και σε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κατά και της νέας απόφασης για εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβο για ένα χρόνο αντί του υπέρογκου ποσού του 1.500.000 ευρώ, διεμήνυσε στον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη θα την “ βρίσκει συνέχεια μπροστά του”

Αναφέρει συγκεκριμένα σ΄ ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

» Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου , κατόπιν αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Η τραγική διήμερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων, αιτίες και προοπτικές».

Με προειλημμένη όμως απόφαση, όπως αποδείχθηκε, να μην γίνει συζήτηση του θέματος, η Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρογιάννη παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και εντελώς παράτυπα και αυταρχικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής έθεσε σε ψηφοφορία το αν θα συζητηθεί το θέμα ή όχι.

Εν μέσω προπηλακισμών, τραμπουκισμών και φραστικών επιθέσεων των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, ακόμη και του ίδιου του Δημάρχου, εναντίον συμβούλων της αντιπολίτευσης, απολυμένων εργαζόμενων και εναντίον των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων που παραβρέθηκαν στην αίθουσα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής, ευθυγραμμισμένος με την γραμμή του Δημάρχου, έκλεισε την συνεδρίαση ψηφίζοντας αρνητικά όλοι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, χωρίς τελικά να υπάρξει συζήτηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρογιάννη καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας και επιλέγει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Ίδιες τακτικές είχε εφαρμόσει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις για να απολύσει σαράντα επτά (47) εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας και για να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα συγκεκριμένου εργολάβου.

Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών αλλά και αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων είναι η πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα να βρωμάνε από τους συσσωρευμένους όγκους απορριμμάτων.

Η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Σταυρογιάννη απέναντι στις σαράντα επτά (47) οικογένειες που πέταξε αυθαίρετα και βίαια στο δρόμο δεν έχει όρια. Υπερβαίνουν τους Νόμους και τις διαδικασίες, ποινικοποιούν τους αγώνες ακόμα και την παρουσία των απολυμένων εργαζόμενων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης και η παράταξή του βάζουν πάνω από τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών της Λαμίας, που θα κληθούν να πληρώσουν εν τέλει το μάρμαρο, τα συμφέροντα του εργολάβου που θέλουν να του εκχωρήσουν την υπηρεσία της καθαριότητας.

Δεν είναι τυχαίο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και ο Ελεγκτής Νομιμότητας ακύρωσαν την απόφαση για «απευθείας ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης» της καθαριότητας που πήρε η Δημοτική Αρχή.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λαμιέων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας. Οι απειλές και οι ακρότητες της Δημοτικής Αρχής δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας εκφοβίζουν», τονίζεται στην ανακοίνωσή της.

 

Αφήστε μια απάντηση