Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

share on:

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και σημείωσε πως αφενός εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα, αφετέρου αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, η υφυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της μείωσης του Φόρου Ειδικής Κατανάλωσης, απαντώντας πως γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είπε ότι «την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση».

Για το ακατάσχετο των επιδομάτων ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων. «Από σήμερα μπορούν να πάνε στην τράπεζα και να ζητήσουν τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει», προέτρεψε όσους πολίτες έχουν δει τα επιδόματά τους να κατάσχονται από τις τράπεζες. «Εξετάζουμε κι άλλους τρόπους για το πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις», σημείωσε.

Αναφορικά με τα χρέη των φορολογούμενων, αφού επέδειξε στοιχεία ότι κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης έχουν μειωθεί και όχι αυξηθεί, είπε πως εξετάζεται ρύθμιση για επαγγελματίες που δεν είναι ενεργοί, ενώ αυτοί που είναι μπορούν πάντα να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Δεν έκανε, ωστόσο, κάποια αναφορά στον αριθμό των δόσεων που εξετάζονται. Σχετικά με την αλλαγή του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αύξηση.

Τέλος, σχετικά με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

Αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο το ποσό της επιδότησης

Να θυμίσουμε πως με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το ποσό της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο, σε σύγκριση με το 0,125 ευρώ ανά λίτρο που ήταν πέρυσι.

Παράλληλα, στην κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε, αναφέρεται ότι τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, με συνέπεια να αναμένεται ότι θα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι για φέτος.

 

ΠΗΓΗ:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση