Ανοιχτή αγροτική σύσκεψη στις 15 Νοέμβρη στην Ανθήλη

share on:

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με βασικά ζητήματα την κατάσταση του αγροτικού κινήματος στο Νομό και πανελλαδικά, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε οι μικρομεσαίοι παραγωγοί, καθώς και το πώς μέσα από την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Η νέα κυβέρνηση φρόντισε πολύ σύντομα να διαψεύσει τις όποιες προσδοκίες και αυταπάτες υπήρχαν, σε σημαντικό κομμάτι βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ότι μετά την έλευση της τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Οι όποιες εξαγγελίες για μείωση των φορολογικών συντελεστών, για μείωση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές αποδείχτηκαν κοροϊδία.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται και οι τιμές στα βασικά προϊόντα μειώνονται, όπως τώρα στο βαμβάκι, στις ελιές και το λάδι, στο γάλα, στο μέλι κλπ .

Οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι,οι μεσίτες, κάνουν πάρτι με τον δικό μας ιδρώτα, μας παίρνουν τα προϊόντα με ανοιχτές τιμές, μας πληρώνουν όποτε τους βολεύει και μας γονατίζουν με τη συμβολαιακηκαλλιέργεια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρώτιστο καθήκον αποτελεί η  ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος,η ισχυροποίηση, η μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων, η δημιουργία νέων συλλόγων όπου δεν υπάρχουν, η ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας. Δεν νοείται σε αυτή τη δύσκολη   κατάσταση να υπάρχουν αγρότες εκτός αγροτικών συλλόγων.

Η οργάνωση και η διεκδίκηση είναι τα μόνα όπλα που έχουν για να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα τον 21ο αιώνα αυτοί και οι επόμενοι που έρχονται.

Σαν πρώτο βήμα η Ομοσπονδία καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της περιοχής σε ανοιχτή σύσκεψη,  την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο κοινοτικό κατάστημα Ανθήλης, με στόχο την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων, και την οργάνωση της δράσης για το επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση