Αντιδράσεις κι ερωτηματικά για το κυλικείο του Κ.Ι.Ε. Θερμοπυλών

share on:

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Λαμιέων, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με προεδρεύοντα τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Κουτσοβέλη (ο πρόεδρος της ΟΕ και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος απουσίαζε) την οποία απασχόλησαν 22 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, αλλά και 4 που ήρθαν εκτός ημερήσιας.

Τα τακτικά θέματα ήταν διαδικαστικά και πέρασαν σχεδόν ομόφωνα. Εκεί που έγινε αρκετή συζήτηση και υπήρξαν αντιδράσεις, ήταν αυτά που τέθηκαν εκτός ημερήσιας, όπως η διάθεση πίστωσης 2.300 ευρώ σε περιοδικό για την τουριστική προβολή συγκεκριμένων περιοχών του Δήμου, αλλά και το θέμα με την δημοπρασία του κυλικείου στο Κ.Ι.Ε.Θερμοπυλών, το οποίο βρίσκεται στον αέρα από το καλοκαίρι του 2019, ενώ η δημοπρασία που έγινε στις 21 Νοέμβρη 2019, δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν και το μηνιαίο μίσθωμα από τα 350 ευρώ έπεσε στα 250, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Κατά τη διαδικασία εμφανίστηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι από τους οποίους οι δύο ήταν… ζευγάρι. Μάλιστα από το ζευγάρι αναδείχτηκε και η πλειοδότης με το ποσό των 800 ευρώ! (οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στη δημοπρασία είχαν προτείνει ποσά κάτω από τα 300 ευρώ με τη διαφορά μεταξύ τους στα 5 ευρώ και δεύτερο πλειοδότη τον σύζυγό της!).

Από τη δημοπρασία και μετά όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως προέβλεπε η προκήρυξη και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάδοχος με αποτέλεσμα το κυλικείο λειτουργεί με το παλιό καθεστώς (κατά… σύμπτωση η πλειοδότης του Νοέμβρη είναι η ίδια που είχε μέχρι σήμερα το κυλικείο).

Σύμφωνα με την προκήρυξη εντός 10ημέρου η πλειοδότης υποχρεούται να προσέλθει στον Δήμο για την υπογραφή της νέας σύμβασης, κάτι που δεν έγινε. Μάλιστα την 11η μέρα (2/12/2019) η πλειοδότης έστειλε δήλωση παραίτησης από τη δημοπρασία με την αιτιολογία της… «επαπειλούμενης κύησης».

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση στις 10 Δεκέμβρη, αλλά με απόφαση του προέδρου της ΟΕ και Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καρα’ί’σκου, αποσύρθηκε γιατί όπως είπε ο ίδιος θα το στείλει στη νομική υπηρεσία του Δήμου για να γνωματεύσει.

Από τότε μέχρι τώρα (δύο ολόκληροι μήνες) δεν υπήρξε καμμία εξέλιξη και χθες Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020, ήρθε εκτός ημερήσιας στην Οικονομική Επιτροπή, η εισήγηση για την τήρηση της 10ήμερης προθεσμίας στην πλειοδότη, που η ίδια από τις 2 Δεκέμβρη 2019 έχει παραιτηθεί!…

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Γιάννη Ρούλια, της μειοψηφίας, για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν, ενώ ο ίδιος άφησε υπονοούμενα για την όλη διαδικασία. Αναρρωτήθηκε μάλιστα πως ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και μήνες έρχεται στην ΟΕ εκτός ημερήσιας.

Τελικά η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία και χωρίς να ενημερωθεί η ΟΕ αν υπήρξε σχετική γνωμάτευση από την νομική υπηρεσία του Δήμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρούλιας αντέδρασε και για τη διαδικασία για την προβολή συγκεκριμένων τοποθεσιών του Δήμου στο περιοδικό που εκδίδεται  την Πέμπτη, ενώ η ΟΕ κλήθηκε δύο ημέρες πριν να αποφασίσει κάτι για το οποίο είναι πλέον γεγονός από καιρό!

Αφήστε μια απάντηση