«Απαράδεκτη η επίθεση Μαρινάκη στον Ιβάν»

share on:

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή After του SDNA στην διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στη σχέση που στο παρελθόν είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μίλησε επίσης για τον Αλέξη Κούγια, για την ομάδα του Βόλου όπως και για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση που δέχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τη Super League:

«Εγώ ξέρω τον Μαρινάκη καλύτερα από όλους. Οι παράγοντες θα έπρεπε να ήταν αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Θεωρώ απαράδεκτη την επίθεση πόσο μάλλον όταν δεν ήταν παρών ο κ. Σαββίδης. Ο Μαρινάκης είναι κυκλοθυμικός. Θα του κάνεις δέκα χάρες και αν δεν του κάνεις την ενδέκατη, θεωρεί πως είσαι εχθρός του. Είναι λάθος η επίθεσή του και δεν τον τιμάει, θεωρώ πως ίσως να το έχει μετανιώσει κιόλας».

Για τη σχέση του με τον Μαρινάκη δήλωσε: «Αν θεωρούν ότι από μία καλή σχέση που έχω και δεν την αμφισβητώ, την αποδέχομαι με μεγάλη χαρά, με τον κύριο Σαββίδη προκύπτει θέμα τι να πω; Κάποια αντίστοιχη σχέση στο παρελθόν είχα και με τον Μελισσανίδη. Πολλά χρόνια πριν και πιο έντονη μάλιστα σχέση είχα με τον Μαρινάκη και με τον Πατέρα για κάποιο διάστημα. Αν αυτά τα δύο έτη καλή σχέσης με τον Σαββίδη που δεν είναι τόσο έντονη και βασίζονται στον αλληλοσεβασμό είναι λόγος κατηγορίας τότε τι να πούμε για την σχέση με το 2010 και το 2011 με τον Μαρινάκη που ήταν πολύ πιο έντονη και το πλήρωσα με την παρουσία μου για 11,5 μήνες στην φυλακή με το περιβόητο σκάνδαλο της δικαιοσύνης και τον εξωθεσμικών παραγόντων που επέτρεψαν να γίνουν όλα αυτά.

Ας βγει ο Μαρινάκης και να πει ότι σε αυτά τα 2 χρόνια που ήμασταν μαζί, μόνο που δεν κοιμόμασταν μαζί, ότι έλεγχε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω εμού! Τι σημαίνει αυτό; Ότι τότε ο Μαρινάκης είχε τον Ολυμπιακό Βόλου; Ας το πει. Εμείς δεν πήραμε τότε δανεικό τον Νέμεθ από τον Ολυμπιακό; Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει δανεικούς από το εξωτερικό; Δεν είναι κακό να παίρνεις δανεικούς. Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται. Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Στο σχεδιασμό του ο Βόλος είχε να πάρει 4-5 δανεικούς. Πήρε έναν κι από την ΑΕΚ. Και τι πάει να πει αυτό; Είτε πάρεις έναν, είτε τρεις αλλάζει κάτι; Και η Τρίπολη πήρε δανεικό από την ΑΕΚ, τι σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό; Γίνονται καθημερινά αυτά παντού σε όλο τον κόσμο».

Για τον ισχυρισμό του κ. Κούγια πως ο Μαρινάκης τον έβγαλε από την φυλακή απάντησε: «Με έβγαλε από την φυλακή; Πως; Είναι δικαστής; Εφέτης; Πήρα δανεικά από τον Μαρινάκη, και; Κι από τον Σπανό πήρα. Κακό είναι; Εγώ τα πήρα, όχι ο Κούγιας. Μήπως έχει μετοχές και στον Βόλο, επειδή μου έδωσε δανεικά; Μήπως να αναρωτηθεί ο Κούγιας μήπως μου τα έδωσε επειδή είχε τύψεις που μπήκα φυλακή; Αν πήρα λεφτά από τον Μαρινάκη για να πληρώσω μία εξοντωτική εγγύηση δεν το αμφισβητώ. Εγώ μόνος μου το ομολόγησα πριν από χρόνια. Τι σχέση έχει αυτό; Και δάνεισα και μου δάνεισαν. Δεν έχει καμία σχέση».

Ειδικότερα για τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ είπε: «Μην πιάνεστε από δηλώσεις ενός ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του έγκριτο νομικό και ομολογεί ότι ήταν υποχείριο του Νίκου Πατέρα για να κάνει κακό στον Μαρινάκη και στον Μπέο, ένας σοβαρός επιστήμονας δεν γίνεται υποχείριο κανενός. Διαχρονικά αν δει κανείς τις δηλώσεις του Αλέκου του Κούγια θα διαπιστώσει ότι χρήζουν ψυχιατρικής διερεύνησης. Σήμερα λέει άσπρο, αύριο μαύρο. Επειδή εγώ ξέρω τι έγινε στην περιπέτεια μου, ας κάνουμε μία άλλη εκπομπή, να τα πω να σπάσουμε παγκόσμιο ρεκόρ, για επίορκους που χωρίς στοιχεία δέχθηκαν και ψήφισαν για προστατευόμενους μάρτυρες, όπως ο Κούγιας που είπε άλλα στις καταθέσεις, άλλα στο δικαστήριο και άλλα λέει τώρα. Στην αρχή έλεγε ότι οι κασέτες του ήρθαν μέσω κούριερ, μετά ότι του τις έδωσε ένα παιδί και τώρα λέει ο Πατέρας.

Αλλά ο Αλέκος ο Κούγιας δεν λέγεται Αλέκος, αλλά τον λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Πως γίνεται κάποιος να στηρίζεται στις καταθέσεις του Κούγια, που αλλάζει τις καταθέσεις του, ανάλογα αν είναι φίλος του Μαρινάκη, ου Μπέου, του Σαββίδη ή του Μελισσανίδη; Έλεγε για το πόρισμα της Παναγιώτας Σπανού, πως έλαβε υπόψη μία κατάθεση του. Δηλαδή τι θα κάνουμε; Όποτε ξυπνάει ο Κούγιας θα αλλάζει καταθέσεις και θα πρέπει να είναι υποχρεωμένη η δικαιοσύνη να το λαμβάνει υπόψη;».

Για την ΕΕΑ τον Βόλο είπε: «Αν η ΕΕΑ θέλει να ασχοληθεί με τον Βόλο, ας το κάνει. Καλά θα κάνει να ασχοληθεί, όχι πάντως επειδή το είπε ο Μαρινάκης. Ας κάτσει να ελέγξει. Αν βρει κάτι, ούτε που με ενδιαφέρει προσωπικά. Πάντως μετοχική σχέση ή κάποια άλλη συναλλαγή με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει και σας το υπογράφω από όσα ξέρω. Αν θέλει να συνδυάσει την σχέση που έχω με τον Σαββίδη, τότε είναι τυχερός που σέβομαι την ψήφο του λαού του Βόλου. Διαφορετικά θα ανέβαινα στην Θεσσαλονίκη και τότε θα μιλούσαμε για άλλον αντίπαλο, όχι τον σημερινό ΠΑΟΚ! Θα γελούσαμε τότε! Τότε θα μπαίναμε στην ζυγαριά. Γιατί κι εγώ έχω πολλά κιλά. Πολλά κιλά καρδιάς. Ψυχής. Αυτός έχει άλλα. Δικαίωμα μου να έχω καλή σχέση με τον Σαββίδη και με όποιον με σέβεται, με εκτιμάει. Δηλαδή θα ρωτάμε τον Μαρινάκη και με ποιον θα μιλάμε; Αυτός έγινε κολλητός με τον Κούγια. Σιγά, μην τον ρωτάμε και με ποιον θα μιλάμε».

Για το θέμα που είχε προκύψει μεταξύ Βόλου και Nova δήλωσε: «Εν μέρει το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί. Ναι μεν πλήρωσαν τις δόσεις, αλλά αφαίρεσαν χρήματα από το τίμημα γιατί τάχα εγώ δυσφήμησα την NOVA με δηλώσεις μου. Το οξύμωρο που γελάω είναι πως έβαλαν πρόστιμο στον Βόλο γιατί εγώ έκανα δηλώσεις. Ξαφνικά στην Ελλάδα θα στερηθεί κάποιος πολίτης την ελευθερία λόγου; Στο συμβόλαιο προβλέπεται πρόστιμο για δηλώσεις από αξιωματούχο της ομάδας. Εγώ τι είμαι όμως; Μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια θα φάνε αγωγή, ο Πάνος Παπαδόπουλος προσωπικά. Θεωρώ ότι η αρρωστημένη κατάσταση στα διοικητικά της ΝΟVΑ έχει ημερομηνία λήξης. Θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης και θα μπουν νέες βάσεις».

Αφήστε μια απάντηση