Απειλές για κατάρριψη βομβαρδιστικών των ΗΠΑ από τη Β. Κορέα

share on:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να κλιμακώσει την ένταση με τις ΗΠΑ προειδοποιώντας πως η χώρα του θα μπορούσε να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά σε διεθνή εναέριο χώρο, προφασιζόμενος πως «οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο» εναντίον της Πιονγκιάνγκ.

«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που πρώτη κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», τόνισε ο Ρι σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Την  αντίδραση της Β. Κορέας προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ που έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε μια προφανή επιχείρηση επίδειξης δύναμης προς τη Βόρεια Κορέα, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, συνοδευόμενα από μαχητικά, ξεκινώντας από τη βάση της νήσου Γκουάμ, πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας, πριν από λίγες ημέρες.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση