Ανακοινώσεις

Απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας

Η πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και έτσι θα τη γιορτάσουμε, έτσι θα την τιμήσουμε. Εργάτες και εργάτριες σε όλο τον κόσμο μαζί με τα συνδικάτα τους θα βρίσκονται στο δρόμο, θα αγωνίζονται  κόντρα στους άδικους νόμους και τις κυβερνήσεις που έχουν κάτσει στο σβέρκο των λαών, κόντρα στην φτώχεια και τους πολέμους τους.

Στον Μάη του Σικάγου του 1886,  οι εργάτες διεκδικούσαν το 8ωρο  με το αίμα τους. Σήμερα   οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οι κατευθύνσεις της Ε.Ε.  που έρχονται εδώ και κάθε κυβέρνηση τις κάνει αντεργατικό νόμο του κράτους, έχουν τσακίσει το σταθερό ωράριο,  έχουν επιβάλλει ωράρια λάστιχο,  11 – 13 ώρες δουλειά τη μέρα,  6 – 7 μέρες την εβδομάδα και αυτό το βαφτίζουν πρόοδο.

Δεν θα τους αφήσουμε- 1η Μάη απεργούμε και βάζουμε μπροστά την ζωή μας

Η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της βαρβαρότητας του συστήματος που ζούμε.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το αίμα της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας

 Οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις στείλανε το μήνυμα ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσουμε τη δικιά μας ζωή. Απεργίες που οργανώθηκαν από τα κάτω, από σωματεία και φορείς, από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, κόντρα στην προσπάθεια υπονόμευσης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και εδώ του ΕΚΠΕΦ.

Η συγκλονιστική απεργία στις 17 Απρίλη στη Λάρυμνα, έξω από την ΛΑΡΚΟ, ένωσε το αγώνα για να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα με τους αγώνες για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια για αξιοπρεπείς ζωή. 

Συνεχίζουμε με όπλο την αλληλεγγύη μας

Την 1η ΜΑΗ υποδεχόμαστε τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ στην Λαμία

Στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Λαμία θα βρίσκονται οργανωμένα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ με τα σωματεία τους, κουβαλώντας τον αγώνα τους θα σφίξουμε πάλι τα χέρια μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στην ανάπτυξη τους που κλείνει  εργοστάσια,  που μαραζώνει περιοχές, που πατάει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας, κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Πρόοδος γι αυτούς τους λίγους είναι η ένταση της εκμετάλλευσης και ο πόλεμος

75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Την ίδια ώρα εμείς βιώνουμε τη φτώχεια, μας αναγκάζουν να ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, η ακρίβεια έχει κάνει τα πάντα απλησίαστα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ.

Αυτή η πολιτική που ζούμε εδώ, υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι αγώνες ελπιδοφόροι, δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.
  • Για ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ
  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Οι αγώνες μας  πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν

Όλοι και όλες στην απεργιακή Συγκέντρωση

1η Μαΐου – Μ. Τετάρτη – 11:00 –  πλ. Ελευθερίας Λαμίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΑΜΙΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Το ψήφισμα της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» για την Παλαιστίνη

efthia

Τι αποφάσισε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

efthia

Συμβουλές προς τους πολίτες-ηλικιωμένους, από περιστατικά εξαπάτησης

efthia
Φόρτωση....