Απλήρωτοι και απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

share on:

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάει η κοινωνία μας, ο ρόλος του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι πολύ σημαντικός. Ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», δεν στηρίζονται επαρκώς, καθώς είναι απλήρωτοι και συγχρόνως αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίας τους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Εφιστούμε την προσοχή στους Δήμους του Νομού Φθιώτιδας να προβούν άμεσα σε λήψη όλων των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας, κυρίως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στολές για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, επισημαίνοντας τον μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Άλλωστε η παροχή μέσων ατομικής προστασίας προς τους εργαζόμενους, εκτός από επιτακτική ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας είναι υποχρεωτική και καλύπτεται οικονομικά από ειδική χρηματοδότηση του Υπουργείου που έχει ήδη καταβληθεί σε όλους τους Δήμους.

Επιπρόσθετα καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΜΚΕΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που υλοποιεί το πρόγραμμα και τους Δήμους του νομού Φθιώτιδος να μεριμνήσουν άμεσα για την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  πριν από τις γιορτές του Πάσχα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση