Auto Moto

Απόλυτα πετυχημένο το αποτύπωμα του Ράλι Ακρόπολις 2021!…

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece διοργάνωσαν το πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις, με αντικείμενο τη συνολική αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε, το οικονομικό του αποτύπωμα, αλλά και την έναρξη των εργασιών για αυτήν που ακολουθεί.

Ο στόχος του Acropolis Rally FORUM, που φιλοξενήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Divani Apollon» στο Καβούρι, υπήρξε σαφώς προσδιορισμένος: να δημοσιοποιηθούν όλα όσα προηγήθηκαν της διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολις 2021, αλλά και όσα χρειάστηκε να γίνουν πριν και κατά τη διάρκειά του, ώστε η Ελλάδα να κερδίσει δίκαια το χειροκρότημα της εθνικής και διεθνούς κοινότητας για την αρτιότητα του εγχειρήματος.
Εκπρόσωποι του πολιτικού, του επιχειρηματικού και του αθλητικού κόσμου, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας, κλήθηκαν να αναπτύξουν όσα προσέφερε στον τόπο η διεξαγωγή του αγώνα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, βάζοντας έτσι μια τελεία σε όσα έγιναν το 2021 και δίνοντας το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη το 2022.
Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πριν περάσουμε στην επόμενη διοργάνωση, θέλω να πω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές και τίποτα πιο αποτελεσματικό για τη διαρκή αυτοβελτίωση, από την αποτίμηση και τον απολογισμό του δικού μας έργου ή, πιο σωστά, του μέχρι σήμερα έργου μας. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, προκειμένου να συζητήσουμε για το αποτύπωμα του φετινού αγώνα, αλλά και για να σκιαγραφήσουμε το μέλλον του».
Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την επίδραση του αγώνα στη διεθνή προβολή της χώρας, στον τουρισμό, στην οικονομία, καθώς και ως προς το αθλητικό του μέρος, στην προώθηση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην ψυχολογική ανάταση του κοινού, εκπονήθηκαν δύο έρευνες. Η πρώτη από την Κάπα Research, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των υπηρεσιών έρευνας αγοράς, στρατηγικής, επικοινωνίας και επιχειρησιακού σχεδιασμού στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και η δεύτερη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής.
Την αξία προβολής και του οικονομικού αποτυπώματος του Ράλι Ακρόπολις ανέπτυξε κατά την παρουσίασή του ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και οι Εμμανουήλ Χουστουλάκης και Χρήστος Κουτρουμανίδης, μέλη της ερευνητικής ομάδας, η οποία κατέληξε στο ότι το συνολικό εκτιμώμενο οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στις τοπικές κοινωνίες και στην εθνική οικονομία σε επίπεδο δαπάνης των συμμετεχόντων στη διοργάνωση, φιλάθλων και στελεχών, είναι 20 εκατομμύρια ευρώ ή σχεδόν 0,0002 του ΑΕΠ της Ελλάδας, ποσό το οποίο αυξάνεται σε 35 εκατ. ευρώ με το συνυπολογισμό της αξίας προβολής της διοργάνωσης σε εθνικό επίπεδο.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε σχετικά: «Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι η αξία της τηλεοπτικής προβολής, μόνο από το κανάλι της COSMOTE TV, θα αποτιμάτο σε 3,8 εκατ. ευρώ και ότι αθροιστικά το κοινό του Ράλι Ακρόπολις παγκοσμίως αριθμεί 48 εκατ. τηλεθεατές; Η πολιτική απόφαση για την επανένταξη του αγώνα στο πρόγραμμα του WRC αποτελεί μια σωστή στρατηγική κίνηση που επιτυγχάνει ταυτόχρονα πολλούς και διαφορετικούς στρατηγικούς στόχους της πολιτείας».
Ο Αλέξης Ρουτζούνης, διευθυντής ερευνών της Κάπα Research, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της σχετικής έρευνας κατέληξε στο ότι η απήχηση του Ράλι Ακρόπολις, ενός διαχρονικού θεσμού με αρκετά υψηλή αναγνωρισιμότητα, ξεπερνά κατά πολύ το κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Οι πολίτες με πλειοψηφικά νούμερα εκφράζουν ικανοποίηση για την επιστροφή του αγώνα στο WRC, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων προς την κατεύθυνση αυτή και εξαίρουν τη φετινή διοργάνωση ως ιδιαιτέρως επιτυχημένη.
Το γεγονός ότι «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αναδείχθηκε σε τέταρτο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον στίβο, ενώ 9 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν την ανάληψη διεθνών αθλητικών διοργανώσεων από τη χώρα μας» σχολίασε με θέρμη ο κ. Αυγενάκης.
Την απήχηση του Ράλι Ακρόπολις σε διεθνές επίπεδο ανέπτυξε ο Simon Larkin, επικεφαλής ανάπτυξης των κατά τόπους γύρων του WRC για λογαριασμό του Promoter του θεσμού.
Στην πορεία του συνεδρίου, ο  Νίκος Κερερές, Εκτελεστικός Διευθυντής της Motorsport Greece, αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο κόστος του αγώνα, που ανήλθε στα 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν από χορηγίες και συμμετοχές, ενώ το Δημόσιο συμμετείχε με περίπου 900 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος ευχήθηκε «η πρακτική και η προσέγγιση που ακολουθήσαμε να αποτελέσει το παράδειγμα στο μέλλον για ανάλογες αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας».
Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε: «Η επιτυχία του αγώνα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην πολυεπίπεδη, άμεση και έμμεση σύμπραξη και την εξαιρετική συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.
Το Κράτος χρηματοδότησε, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων του, ανάγκες του αγώνα. Και δεσμεύομαι, ως Υπουργός Οικονομικών, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, με γνώμονα πάντα την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Κατά τη ροή του συνεδρίου αναπτύχθηκαν θέματα μείζονος σημασίας, όπως είναι ο ρόλος του εθελοντισμού στην επιτυχία αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας, για τον οποίο έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου, Yφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Ντενίζ Παναγοπούλου, υπεύθυνη Εθελοντών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και ο Δρ Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που βρέθηκε δίπλα σε κάθε κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, εξέφρασε την πεποίθησή του για το ότι «αθλητισμός και περιβάλλουν πρέπει να γίνουν “ένα”», παίρνοντας σαν παράδειγμα την πρόσφατη περιβαλλοντική πιστοποίηση του Ράλι Ακρόπολις.
Αντίστοιχα, σε συνέχεια άλλων δράσεων Οδικής Ασφάλειας που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται ήδη από το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν μέχρι και το Ράλι Ακρόπολις 2022, ανακοινώθηκε η έναρξη μιας καμπάνιας στα πρότυπα της διεθνούς εκστρατείας της FIA, #3500Lives, που στόχο έχει να μηδενίσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων. Την καμπάνια στηρίζουν η ελληνική αθλητική κοινότητα και καταξιωμένες προσωπικότητες των Τεχνών.
Αντί άλλου επιλόγου, ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας της Κάπα Research έρχεται να δώσει το έναυσμα για την επόμενη μέρα του Ράλι Ακρόπολις: θετικά (87%) τοποθετείται η κοινή γνώμη απέναντι στην ανάληψη της διοργάνωσης διεθνών αθλητικών γεγονότων από τη χώρα μας, ενώ παράλληλα στηρίζει (70%) την αξιοποίηση εμβληματικών και κεντρικών σημείων των ελληνικών πόλεων σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με στόχο τη διεθνή προβολή τους.
Το Acropolis Rally FORUM τίμησαν με την παρουσία, τις τοποθετήσεις και τις εισηγήσεις τους με σειρά εμφάνισης οι Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Άννα Καλογεροπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Θύμιος Καραΐσκος, Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Στέλλα Αργυρίου, Ψυχολόγος, Γιώργος Καζαντζόπουλος, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος Ράλι Ακρόπολις, Andrew Wheatley, WRC Category Manager FIA.

***  Δείτε στη συνέχεια τι είπαν αναλυτικά οι Χρ. Σταϊκούρας, Γιάν. Οικονόμου και Θύμ. Καρα’ί’σκος, Φ. Σπανός…

Χρήστος Σταϊκούρας: Η επιτυχία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην σύμπραξη και την εξαιρετική συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

 

 «Η σημερινή εκδήλωση τιμά τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις, αποτυπώνοντας και αναδεικνύοντας τις πολύπλευρες θετικές πτυχές και προεκτάσεις που είχε για τη χώρα μας η διεξαγωγή ενός αγώνα παγκοσμίου επιπέδου.

Ένας ιστορικός, διάσημος, απαιτητικός αγώνας αυτοκινήτου, με διεθνή εμβέλεια.

Ένας αγώνας που αποτελεί μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ως μέλος της Κυβέρνησης, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, μετά από 8 χρόνια απουσίας, αυτός ο αγώνας επέστρεψε στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Επιστροφή που αποτέλεσε προσωπικό στόχο του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και επετεύχθη υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το πιστέψαμε, το υποστηρίξαμε και το πετύχαμε.

Μία εξέλιξη που μας γέμισε όλους με ικανοποίηση και υπερηφάνεια, αφού μπορέσαμε, και πάλι, να φιλοξενήσουμε μία διεθνούς απήχησης εκδήλωση.

Ως πολίτης, είμαι ευτυχής που η Φθιώτιδα, η οποία ιστορικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διοργάνωση, αφού σε αυτή βρίσκονται φημισμένες «σκληρές» ειδικές διαδρομές, είχε την τιμητική της, ως το κέντρο διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο να αναλαμβάνεις τη διοργάνωση ενός αγώνα.

Επιβάλλεται η διεξαγωγή του να είναι άψογη.

Και πράγματι, η διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις ιδιαιτερότητες και τους περιορισμούς που υπήρχαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο.

Το Ράλι Ακρόπολις άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, αποσπώντας θετικά σχόλια από θεατές, συμμετέχοντες, υπεύθυνους του θεσμού και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην πολυεπίπεδη, άμεση και έμμεση, σύμπραξη και την εξαιρετική συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Το Κράτος, άμεσα, χρηματοδότησε, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων του, ανάγκες του αγώνα, καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, κάποια λειτουργικά έξοδα της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Εξοπλισμού και ορισμένες ανάγκες ασφάλειας διεξαγωγής του αγώνα.

Και δεσμεύομαι, ως Υπουργός Οικονομικών, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, με γνώμονα πάντα την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Το Κράτος, έμμεσα, μέσω Υπουργείων, Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρηματοδότησε τη διοργάνωση και τη διαφήμιση του αγώνα.

Ο ιδιωτικός τομέας, ως χορηγός, χρηματοδότησε τις μεγάλες ανάγκες διεξαγωγής του αγώνα και της συμμετοχής – οδηγών και αυτοκινήτων – σε αυτόν.

Ο ιδιωτικός τομέας, ως χορηγός, κάλυψε, τηλεοπτικά και διαδικτυακά, τους αγώνες.

Ο ιδιωτικός τομέας, ως χορηγός, προέβη σε πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα, τα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» δώρισαν ένα ηλεκτροκίνητο, επταθέσιο αυτοκίνητο, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης των ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας.

Μια πρωτοβουλία που υλοποιείται, αφού έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία συνοδεύτηκε με ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος ήδη λειτουργεί.

Επίσης, ο ιδιωτικός τομέας, ως πάροχος υπηρεσιών, λειτούργησε με αρκετή – μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν – υπευθυνότητα, είτε αναφερόμαστε στις μεταφορές, είτε στην εστίαση, είτε στη διαμονή.

Επιπλέον, ο ιδιωτικός τομέας, ως εθελοντής, προσέφερε τα μέγιστα.

Παράλληλα, η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα σε θεατές και φοιτητές, κατά τη διάρκεια του service park στη Λαμία, να γνωρίσουν καλύτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον χώρο της αυτοκίνησης, συμβάλλοντας στη «γέννηση» ιδεών και πρωτοβουλιών, και γιατί όχι στην ανάδειξη νέων οδηγών.

Τέλος, Κράτος και ιδιωτικός τομέας συνέδεσαν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την οδική ασφάλεια, με παράλληλες δράσεις που «έτρεξαν» κατά τη διοργάνωση του αγώνα.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η σωστή οδική συμπεριφορά να γίνει στάση ζωής.

Συμπερασματικά, Κράτος και ιδιωτικός τομέας αποδείξαμε ότι, με κοινή προσπάθεια, συντονισμένα και μεθοδικά, μπορούμε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα.

Θέλω, και πάλι, να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού Ράλι Ακρόπολις.

Διαγωνιζόμενους, εθελοντές, θεατές, χορηγούς και κρατικούς φορείς.

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού για το 2022, αλλά και για το 2023, χρονιά κατά την οποία θα γιορτάσουμε, μαζί, τα 70 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις.

Το «Ράλι των Θεών» θα συνεχίσει να γράφει ιστορία!

 

Γιάν. Οικονόμου: Οι εθελοντές στη Φθιώτιδα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στάθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στη σημασία του εθελοντισμού για την επιτυχή και άρτια διεξαγωγή διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας σε όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Έφερε το παράδειγμα της Φθιώτιδας, όπου μέσα από συλλογική προσπάθεια, επέστρεψε το Ράλι Ακρόπολις, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, ο εθελοντισμός αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την πρόοδο σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας και βρίσκεται στο DNA της κουλτούρας και του πολιτισμού μας.

«Θέλω να τονίσω ότι η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων όσων εργάστηκαν για την επιστροφή της στη χώρα μας, από τη διεκδίκηση μέχρι την υλοποίηση. Αποδείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια άρτια διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας μπορεί να φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, αλλά και η προσωπική διαχείριση του περισσεύματος ψυχής που έχει ο καθένας μέσα του. Θέλω να σας μεταφέρω, όχι μόνο με την ιδιότητά μου ως πολιτικός, δύο παραστάσεις για να αναδείξω τη σημασία των εθελοντών στο Ράλι Ακρόπολις. Η πρώτη ήταν λίγο πριν τη διοργάνωση, αλλά αποτέλεσε τον πρόδρομο των όσων ακολούθησαν. Ήταν όταν η Κοινωνία των Πολιτών της ιδιαίτερης πατρίδας μου, τη Φθιώτιδας, με μια πρωτόγνωρη ομοθυμία οδήγησε όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού και της Περιφέρειας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε να συνδράμουμε στην εθνική προσπάθεια για να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις πρώτα στην πατρίδα και ακολούθως στον τόπο μας.

Οφείλω να πω ότι στη διάρκεια όλων αυτών των ετών που ασχολούμαι με τα κοινά, δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο. Όλον αυτόν τον ενθουσιασμό, την ομόθυμη παρότρυνση, να φέρουμε ένα αποτέλεσμα. Ήταν τέτοια η απαίτηση των πολιτών για να επιστρέψει η διοργάνωση στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήρθε η πανηγυρική επιβεβαίωση. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν εκεί, όπου τους ζητήθηκε, συντεταγμένα, πειθαρχημένα, με τον τρόπο που θα πρέπει κάθε εθελοντής για να φέρει αποτέλεσμα, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τίποτα και κανένα μεγάλο γεγονός δεν μπορεί να γίνει, χωρίς την ουσιαστική υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί σπουδαία αθλητικά γεγονότα, χωρίς την παρουσία των εθελοντών. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί δραστηριότητα κρίσιμων λειτουργιών για την κοινωνία και την υγεία, χωρίς την παρουσία των εθελοντών.

Οι κρίκοι της συμμετοχής σε αυτήν την αλυσίδα δημιουργούν μια κουλτούρα που δεν λείπει από τον τόπο μας, αλλά πρέπει να αναδειχθεί η σημασία της. Πρέπει να γίνει στοιχείο του DNA των νεότερων γενιών.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε και το Νομοσχέδιο για τον Εθελοντικό Αθλητισμό, μια πολύ σημαντική παρέμβαση. Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο ένα σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού, αλλά διαμορφώνει χαρακτήρα και συμπεριφορά.

Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελεί μήνυμα προς όλους εμάς, τους γονείς, να βάλουμε τον εθελοντισμό στην καθημερινότητά μας. Ο συμβολισμός είναι ότι πρώτα και πάνω από όλα οι κοινωνίες χρειάζονται ανθρωπιά, αλληλεγγύη. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν τους πιο στέρεους, ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους».

Θ. Καρα’ί’σκος: Η Λαμία δηλώνει έτοιμη για το Ράλι Ακρόπολις του 2022

«Όπως ακούσατε και από τους προλαλήσαντες, η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις, του Ράλι των Θεών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατά κοινή ομολογία.

Τόσο στη διάρκεια των αγωνιστικών ημερών, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις που «έτρεξαν» την ίδια περίοδο σε πόλεις της χώρας μας, το φίλαθλο κοινό απόλαυσε το μηχανοκίνητο σπoρ σε όλη του την έκταση.

Με την άριστη καθοδήγηση της Κυβέρνησης δια του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη και της Οργανωτικής Επιτροπής η χώρα μας επέστρεψε έπειτα από οχτώ χρόνια απουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και όλοι μαζί αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποσπώντας συγχαρητήρια από : Ομάδες, Κατασκευαστές, Στελέχη της FIA, WRC Promoter και Χορηγούς, ικανοποιώντας ασφαλώς και τις δεκάδες χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στα βουνά για να δουν από κοντά τη μεγάλη επιστροφή του εθνικού μας αγώνα.

Γι’ αυτή την άρτια διοργάνωση, χρειάστηκε από όλους, ένας πολύ μεγάλος αγώνας προετοιμασίας. Μέσα σε λίγους μήνες, με πολλές απαιτήσεις. Κι ανταποκρίθηκαν άπαντες άψογα. Όλοι μας το πιστέψαμε και τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά. Κι είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη διαφήμιση της χώρας μας – ξανά – σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αυτή η πολύμηνη δουλειά ανταμείφθηκε: το άρτιο αποτέλεσμα του Ράλι Ακρόπολις αξιολογήθηκε ήδη από τη FIA και τον Promoter. Μας εμπιστεύονται πια, είδαν τα αποτελέσματα και είναι πλέον γεγονός η ένταξη του αγώνα και στο ημερολόγιο του 2023, εκτός από εκείνο για το 2022 που είχε συμφωνηθεί.

Δεν θα αναφερθώ στα πολλά κι επιμέρους οφέλη που άφησε η διοργάνωση.

Άλλωστε ακούσαμε λίγο πριν τα εντυπωσιακά στατιστικά μεγέθη από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν τη δική μας, μικρής έκτασης και σε τοπικό επίπεδο, έρευνα που πραγματοποιήσαμε ως Δήμος Λαμιέων: τη μεγάλη αποδοχή πολιτών κι επιχειρήσεων του σπουδαίου αυτού γεγονότος.

Ο κόσμος διψάει για θέαμα, αναζητά διέξοδο, έχει ανάγκη να συμμετέχει σε διοργανώσεις όπως το Ράλι Ακρόπολις.

Ράλι Ακρόπολις, λοιπόν, και του χρόνου !

Για εμάς στο Δήμο Λαμιέων το Ράλι Ακρόπολις δεν τέλειωσε ποτέ.

Ήδη από την επόμενη της ολοκλήρωσης του αγώνα, ξεκινήσαμε την προετοιμασία του επόμενου αγώνα ώστε να είμαστε έτοιμοι, αν,  όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί.

Με σύμμαχο την αναγνώριση από Ομάδες, Κατασκευαστές, Χορηγούς και Promoter, την εμπειρία της φετινής διοργάνωσης, αλλά πάνω από όλα την αποδοχή του κόσμου και τη ζεστή – ευγενική φιλοξενία με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών από την τοπική μας κοινωνία, η Λαμία δηλώνει έτοιμη και για το Ράλι Ακρόπολις του 2022, μια διοργάνωση που, εφόσον μας κάνετε τη τιμή και τη φιλοξενήσουμε,  υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερη από ποτέ».

 

Φ. Σπανός: Ξεκινούμε από σήμερα για το Ράλι του 2022

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε νωρίτερα σήμερα, στο  Acropolis Rally FORUM 2021, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να καταγραφεί το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στη χώρα, αλλά και ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα.

Στο συνέδριο, παρουσιάστηκαν καταρχάς τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης. Αξιοσημείωτα ήταν τα ακόλουθα ευρήματα:

98,4% δήλωσαν ευχαριστημένοι συνολικά από τη διοργάνωση του  Acropolis Rally 2021.

94,4% εκτίμησε ότι το Acropolis Rally 2021 είχε θετικό οικονομικό αντίκτυπο για την επιχείρησή τους.

Διαπιστώθηκε επίσης, από την εξειδικευμένη μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ότι:

Το σύνολο των δαπανών διαμονής ήταν 3.238.370€ και το σύνολο των δαπανών μετακίνησης ήταν 3.577.500€.

Το σύνολο των δαπανών σίτισης, αγοράς επίσημων προϊόντων κλπ. έφθασε στα 13.245.000€.

Συνολικά, το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στην εθνική μας οικονομία προσδιορίστηκε στα 35.084.725€.

«Οι αριθμοί φωνάζουν, αλλά και η αίσθηση κραυγάζει για την επιτυχία του “Ράλι των Θεών” και για το κέρδος που είχε ο τόπος μας. Ως εισόδημα, ως παγκόσμια προβολή, αλλά και -το κυριότερο- ως χαρά για την επάνοδο στη Στερεά, μιας διοργάνωσης που απολαμβάνουμε και αγαπάμε. Η Στερεά Ελλάδα αγκάλιασε πραγματικά αυτή τη διοργάνωση. Την φιλοξένησε με θέρμη επί τρείς ημέρες, με το service park της Λαμίας, με τον σταθμό ανεφοδιασμού και την Tyre Fitting Zone στο λιμάνι της Ιτέας και με τις μοναδικές ειδικές διαδρομές της Θήβας, της Ελάτειας, της Παύλιανης, της Γραβιάς, των Βωξιτών, του Ελευθεροχωρίου και του “Ταρζάν”.

»Κάθε τέλος, είναι και μια αρχή. Κάθε τερματισμός είναι και μια αφετηρία. Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και ξεκινούμε από σήμερα κιόλας, με δύναμη και αισιοδοξία, την προετοιμασία για το ράλι του 2022».

Σχετικές αναρτήσεις

Μηνύματα οδικής ασφάλειας από την αθλητική οικογένεια

efthia

Περιβαλλοντική πιστοποίηση 2 Αστέρων στο Ράλι Ακρόπολις

efthia

Ο Ροβάνπερα νικητής στο Ράλι Ακρόπολις

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο