Από αύριο τα ΙΩΝΙΚΑ 2019 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας

share on:

Συμπληρώνονται  97 χρόνια  από το τέλος του Ελληνισμού στην Ιωνία. 97 χρόνια, είναι πολύ λίγα για να διαγραφεί ιστορία τριών χιλιετιών  και να σβηστεί η Μνήμη. Η Νέα Μαγνησία θυμάται και  τιμά  τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής, τους νεκρούς  της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες. H ιστορία δεν διδάσκει. Δείχνει. Τ’ αποτελέσματά της όμως δεν δείχνουν. Διδάσκουν. Οι μνήμες δεν σβήνουν. Μένουν. Και πρέπει να μένουν. Πρώτα για εθνική αυτογνωσία. Μετά για εθνική δικαιοσύνη. Και τέλος, για  εθνική προστασία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ενορία και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του 5ου Δημ. Σχολείου, διοργανώνει και φέτος στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγ. Κων/νου & Ελένης τα «ΙΩΝΙΚΑ 2019»

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη

18.00 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Kυριακή 8 Σεπτέμβρη

19.30  ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ

Το πρωί στον ΙΝ των Αγ. Κων/νου και Ελένης Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Αρτοκλασία εις μνήμην του

 ΟΜΙΛΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Ομιλία με θέμα « Πόντος-Μικρά Ασία-Νέα Μαγνησία, μία αναδρομή»  από τον συντοπίτη μας Παναγιώτη Σωτηρίου, Μ. Δ. Ε. Ιστορίας.

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αφιέρωμα οπτικοακουστικό, για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του 5ου Δημ.Σχολείου της Ν. Μαγνησίας.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί  από χορευτικά τμήματα  Ένωσης Ποντίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου και Συλλόγου Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου.

image description

Αφήστε μια απάντηση