Αρχίζουν την Πέμπτη οι Πανελλαδικές με πάνω από 104.000 υποψηφίους

share on:

Μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεκδικούν οι περισσότεροι από 104.000 υποψήφιοι που συμμετέχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Πέμπτη, 7 Ιουνίου. Συνολικά οι θέσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ ανέρχονται φέτος σε 74.692. 

Στην πρώτη ημέρα των εξετάσεων θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, ενώ την Παρασκευή 8 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε την κατανομή των εισακτέων στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις των τμημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δηλώσεις – αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Ακολουθεί το ΦΕΚ, με την Υπουργική Απόφαση τροποποίησης και συμπλήρωσης του καθορισμού του αριθμού εισακτέων στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.

Αφήστε μια απάντηση